Vergoeding buikwandcorrectie door zorgverzekering

Het is mogelijk dat een buikwandcorrectie door de basisverzekering van de zorgverzekering vergoed wordt maar dit zijn uitzonderlijke gevallen. Er moet dan een speciale medische oorzaak zijn en de zorgverzekeraar moet vooraf zijn goedkeuring geven. Het is echter wel mogelijk om via een aanvullende verzekering in aanmerking te komen voor vergoeding van de buikwandcorrectie.

Vergoeding buikwandcorrectie bij aanvullende zorgverzekeringen

Vaak moet er dan nog steeds sprake zijn van een medische noodzaak, maar de eisen zijn dan veel minder streng. Doe ook bij deze zorgverzekeraars voor de operatie navraag om zeker te weten dat je voor een vergoeding in aanmerking komt. Aanvullende zorgverzekeringen met buikwandcorrectie in het pakket worden aangeboden door ONVZ, De Amersfoortse, Aevitae, IZA, Nedasco, PNOzorg en VvAA.

Kijk in het overzicht vergoeding buikwandcorrectie bij zorgverzekeringen om precies te zien wat je bij iedere zorgverzekering voor buikwandcorrectie vergoed krijgt en wat deze aanvullende verzekeringen kosten.

 

Vergoeding buikwandcorrectie zonder medische noodzaak

En dan zijn er nog de zorgverzekeringen die geen medische noodzaak eisen voor het vergoeden van een buikwandcorrectie. Bij veel mensen die een (dure) buikwandcorrectie laten uitvoeren is er geen medische noodzaak, wat deze aanvullende zorgverzekeringen erg interessant maakt. Het betreft verzekeringen van United Consumers, VGZ, Univé en IZZ, terwijl Zorg en Zekerheid een kortingsregeling kent.

Kijk ook voor deze vergoedingen en pakketprijzen in het bovengenoemde overzicht vergoeding buikwandcorrectie bij zorgverzekeringen.