De goedkoopste zorgverzekering

Wat is de goedkoopste zorgverzekering? Dat hangt van een aantal factoren af zoals het vrijwillige eigen risico en of je bij iedere zorgverlener de maximale vergoeding wilt krijgen. Hieronder de zorgverzekeringen 2017 die als goedkoopst zijn aan te merken. Dit prijsvergelijk is tot stand gekomen via de Independer zorgvergelijker.

Goedkoopste zorgverzekering bij maximaal eigen risico
ZieZo van Zilveren Kruis is er in geslaagd met de goedkoopste zorgverzekering te komen. Voor 71,95 euro per maand kun je je bij ZieZo al verzekeren. Dit is dus de goedkoopste zorgverzekering 2017 als u het belangrijk vindt zo min mogelijk voor uw zorgverzekering te betalen. De inhoud van de basisverzekering is wettelijk bepaald, dus u bent altijd goed voor zorg verzekerd in Nederland.

Goedkoopste zorgverzekering bij minimaal eigen risico
Hierboven spreken we echter wel over een zorgverzekering met een maximaal eigen risico van 885 euro per jaar. Veel mensen geven de voorkeur aan een lager eigen risico. De meeste zorgverzekeringen worden afgesloten bij het minimale (want wettelijk verplichte) eigen risico van 385 euro per jaar.

Kijken we naar de zorgverzekeringen met alleen dit verplichte eigen risico dan is ZieZo nog steeds heel goedkoop maar niet de allergoedkoopste. Deze eer gaat naar Zekur met hun Zekur Selectief budget-zorgverzekering. Voor deze zorgverzekering 2017 bij Zekur met een minimaal eigen risico betaal je slechts 92,- euro.

Goedkoopste zorgverzekering bij een ruime keuze uit zorgverleners
Je hebt goedkope en minder goedkope zorgverzekeringen. De verschillen zitten hem vooral in extra service en in de aanvullende verzekeringen. De dekking van de basisverzekering is namelijk wettelijk vastgesteld. Waar wel verschil in zit is de keuzevrijheid om een zorgverlener te kiezen.

Bij bovenstaande super-goedkope zorgverzekeringen kun je maar bij een beperkt aantal ziekenhuizen en andere zorgverleners terecht. Wilt daar niet teveel in beperkt worden. Dan is volgens Independer Univé de goedkoopste keuze als u voor een minimaal eigen risico gaat, en met een maximaal eigen risico is ZieZo wederom de goedkoopste zorgverzekering 2017 (maar nu met ZieZo Basis). Deze basisverzekeringen kosten respectievelijk 98,75 en 77,95 euro.

Goedkoopste zorgverzekering bij een volledig vrije keuze uit zorgverleners

Wil je volledige keuzevrijheid van zorgverlener, een restitutiepolis waarbij je zelf je ziekenhuis en andere zorgverleners kunt kiezen en toch 100% vergoed krijgt? Dan is Ditzo volgens Independer de goedkoopste zorgverzekering 2017 bij een minimaal eigen risico. Nu gaan we wel boven de 100 euro komen. Deze zorgverzekering kost 100,95 euro per maand.

Bij een maximaal eigen risico (885 euro) ben je dan weer een stuk goedkoper uit. Hier is Anderzorg de goedkoopste zorgverzekering 2017 met een premie van 78 euro. Let op! Deze verzekering is dus slechts 5 cent duurder dan de ZieZo zorgverzekering met een meer beperkte zorgverlener keuze en ook niet heel veel duurder dan de allergoedkoopste ZieZo verzekering waarbij je uit maar weinig zorgverleners kunt kiezen.

Want de prijs zegt niet alles! Doe dus altijd een prijsvergelijk zorgverzekeringen 2017 voor u een zorgverzekering afsluit. In een paar minuten weet u welke zorgverzekering 2017 voor u persoonlijk de beste prijs / kwaliteit verhouding heeft.