Dure en goedkope zorgverzekeringen

Denkt u dat het verschil in premie tussen de ene zorgverzekering en de andere zorgverzekering wel meevalt? Dan komt u bedrogen uit! Zelfs als we de basisverzekeringen met hetzelfde eigen risico met elkaar vergelijken komen we enorme prijsverschillen tegen.

Zo is het verschil tussen de duurste en de goedkoopste zorgverzekering 2017 met een minimaal eigen risco wel 30 euro per maand. Dat is 360 euro per persoon per jaar! Een vergelijk zorgverzekeringen kan u dus heel veel geld schelen. Want u zal maar zo’n dure verzekering hebben!

De prijsverschillen zorgverzekeringen in detail
Independer rekende de verschillen tussen vergelijkbare zorgverzekeringen uit. Ze kwamen daarbij tot de volgende conclusies. (Alle berekeningen zijn met een minimaal eigen risico van 385 euro per jaar).

De duurste en goedkoopste zorgverzekering
De goedkoopste zorgverzekering 2017 is de Gewoon Zekur budgetpolis van Zekur van 92 euro. De duurste zorgverzekering is de Menzis Basis Vrij verzekering die 122 euro kost. Dit is een restitutiepolis met vrije zorgkeuze, maar hiervoor betaalt u wel 360 euro per jaar meer.

Vergelijk budget zorgverzekeringen
Helemaal eerlijk is bovenstaande vergelijking niet omdat Menzis wel meer waar voor het geld biedt. Maar wat als we vergelijkbare zorgverzekeringen tegen elkaar houden? De bovenstaande Zekur zorgverzekering is te vergelijken met de Basis Budget verzekering van Zilveren Kruis. Deze laatste is echter 12,95 euro per maand (155,40 euro per jaar) duurder. De ene budget zorgverzekering is de andere dus niet.

Vergelijk naturapolis zorgverzekeringen
Een stapje hoger vinden we de naturapolissen. Dit zijn zorgverzekeringen met beperkte keuze van zorgverleners. Maar het aantal aangesloten ziekenhuizen, artsen en apotheken is wel een stuk groter dan het minimale aantal van de budget zorgverzekering.

Bij deze naturapolis zorgverzekeringen is Univé Select met 98,75 euro per maand de goedkoopste. Daartegenover staan zorgverzekeringen van Zilveren Kruis (Basis Zeker) en ProLife die 18,70 euro per maand duurder zijn. Dat is 224,40 per jaar!

Vergelijk combinatiepolissen zorgverzekering
Een combinatiepolis is een zorgverzekering die bijna alle zorgverleners vergoed. De goedkoopste combinatiepolis 2017 is die van Ditzo (100,95 p/m), de duurste die van OZF (117,45 p/m). Een verschil van 198 euro per jaar.

Vergelijk restitutiepolissen zorgverzekering
En tenslotte is er nog de restitutiepolis met volledig vrij zorgkeuze. De goedkoopste van deze luxere zorgverzekeringen is Gewoon Zekur Vrij van Zekur (104.55 euro). De duurste is de eerder genoemde Menzis Basis Vrij zorgverzekering 2017. Het verschil tussen deze restitutie zorgverzekeringen is 209,40 euro per jaar.

Een prijsvergelijk loont
U ziet het. Zelfs bij vergelijkbare zorgverzekeringen zijn de prijsverschillen enorm doe dus altijd een prijsvergelijk zorgverzekeringen voor u een zorgverzekering afsluit. Of ga hier na of uw huidige zorgverzekeraar niet veel te duur is.