Hoe interessant is de collectieve zorgverzekering voor alle Rotterdammers?

De zorgverzekeraar VGZ en de gemeente Rotterdam komen per 1 januari 2019 met een collectieve zorgverzekering voor alle inwoners van Rotterdam. Tot nu toe was dit Rotterdampakket alleen beschikbaar voor Rotterdammers met een laag inkomen.

Een uitgebreide zorgverzekering voor Rotterdammers

De gemeente Rotterdam maakt zich zorgen omdat er mensen zijn die nu niet naar de huisarts op tandarts te gaan om kosten te besparen. Het Rotterdampakket zal dan ook in 2019 worden uitgebreid met extra vergoedingen voor tandheelkundige zorg, maar ook voor de pedicure en huidbehandelingen. Ook maakt een tandongevallenverzekering standaard deel uit van deze Rotterdamse zorgverzekering, terwijl het eigen risico bij deze zorgverzekering slechts 50 euro bedraagt.

Dure zorgverzekering

Wat het VGZ Rotterdampakket in 2019 gaat kosten is nog niet bekend. Momenteel kost het hele pakket 167,63 euro per verzekerde per maand, maar aangezien alle premies gaan stijgen zal dat in 2019 hoger liggen.Dit maakt de Rotterdam verzekering tot een heel dure zorgverzekering. Dit komt door de uitgebreide dekking. Je hebt niet alleen een basisverzekering, maar ook een aanvullende verzekering en een tandartsverzekering. Voor mensen die veel zorg nodig hebben is deze zorgverzekering van de gemeente Rotterdam en VGZ zonder meer interessant, maar voor wie maar weinig zorgkosten declareert is dit een peperdure verzekering die juist voor mensen met een laag inkomen te prijzig lijkt. Er zal daarom ook een goedkopere variant worden uitgebracht, ook deze zal door de nog steeds ruime dekkingen (o.a. voor fysiotherapie) nog steeds niet goedkoop zijn.

Geen tegemoetkoming meerkosten meer

Ook heeft de komst van deze Rotterdamse zorgverzekering tot gevolg dat de tegemoetkoming meerkosten zorg afgeschaft door de gemeente wordt afgeschaft. Chronisch zieken en mensen met een beperking kunnen tot nu toe aanspraak maken op een vergoeding van 200 euro per jaar.

zorgverzekering rotterdam