Dit zijn de goedkoopste zorgverzekeringen 2019

Nu alle prijzen van de zorgverzekeringen 2019 bekend zijn kunnen de balansen worden opgemaakt. Wat zijn bijvoorbeeld de goedkoopste zorgverzekeringen? De basisverzekeringen met de laagste premie kun je hieronder vinden.

Het betreft drie top vijf lijstjes. We hebben een overzicht met de goedkoopste zorgverzekeringen 2019 bij een zo laag mogelijk eigen risico (dat is waar de meeste mensen voor kiezen), maar ook een top vijf van de zo goedkoop mogelijke zorgverzekering waarbij het vrijwillig eigen risico op het maximum van 500 euro komt. In totaal heeft u dan een eigen risico van wel 885 euro. De premie wordt dan een stuk lager, maar uw zekerheid ook.

Tenslotte hebben we een top vijf van goedkoopste zorgverzekeringen 2019 waarbij u volledig vrij bent in de keuze van uw zorgverlener. Sommige mensen hechten zoveel waarde aan het bezoeken van een zorgverlener dat ze graag wat meer premie willen betalen om deze te blijven bezoeken als de zorgverlener geen contract heeft met de zorgverzekeraar.

Het verschil tussen de goedkoopste zorgverzekering 2019 met minimaal eigen risico en maximaal eigen risico bedraagt 18,55 euro per maand (222,60 euro per jaar). Daarvoor loopt u dan wel wat meer financieel risico als u toch veel zorg nodig blijkt te hebben.

Voor de vrije zorgkeuze betaalt u 14,90 euro per maand meer (178,80 euro per jaar) als we uitgaan van de goedkoopste budget verzekering (met slechte enkele gecontracteerde zorgverleners) en de goedkoopte restitutieverzekering met volledig vrije zorgkeuze. Beide met een minimaal eigen risico.

goedkoopste zorgverzekering met minimaal eigen risico