Extreem veel mensen wisselen van zorgverzekering

Dit jaar stappen er veel meer mensen over naar een andere zorgverzekering dan andere jaren. Dat blijkt uit navraag van het ANP bij de grote vergelijkingssites voor zorgverzekeringen. Met nog drie dagen te gaan ligt het aantal overstappers veel hoger dan bijvoorbeeld verleden jaar.

Zorgkiezer ziet zelfs een verdubbeling in het aantal overstappers. Bij Pricewise is het percentage 25% en Geld.nl houdt het op 30%. Ook Independer ziet een stijging, maar wil geen aantallen noemen.

En dit onderzoek vond 3 dagen voor de sluitingsdatum plaats. De meeste zorgverzekeringen worden juist in de laatste dagen afgesloten.

Voor 1 januari 2017 stapte ruim een miljoen mensen over. Dat kwam neer op 6,4% van alle verzekerden. Dat aantal zal dus dit jaar een stuk hoger liggen.

goedkoopste zorgverzekering met minimaal eigen risico

Volgens de vergelijkingssites is de restitutiepolis, met volledige keuzevrijheid van zorgverlener, op zijn retour. Veel minder mensen kiezen voor zo’n duurdere zorgverzekering. Ook wordt er nauwkeuriger naar aanvullende verzekeringen gekeken. Uitgebreide pakketten met dekking voor uiteenlopende soorten zorg zijn minder in trek.

Dit jaar is het landschap van de zorgverzekeringen weer flink veranderd. Een zorgverzekering die dit jaar nog interessant was kan volgend jaar duur zijn. Dit niet alleen door prijswijzigingen, maar ook doordat aanvullende verzekeringen vaak minder dekking bieden. Doe daarom een vergelijk zorgverzekering bij één van de beste vergelijkingssites van zorgverzekeringen nu het nog kan.