Hierom kiezen veel mensen voor een andere zorgverzekering 2021

Iedere jaar wisselen veel mensen van zorgverzekering, maar voor de zorgverzekering 2021 worden extra veel overstappers verwacht. Hiervoor zijn diverse redenen waarvan een aantal redenen indirect met corona te maken hebben.

Bezuinigen op de zorgverzekering
In verband met corona is het inkomen van veel mensen achteruit gegaan. Denk daarbij aan ZZP’ers die minder opdrachten krijgen, studenten die in de horeca werken die nu gesloten is of aan werknemers die hun contracten niet verlengd zien worden of ontslagen worden. Dit vraagt vaak om besparingen in de vaste lasten, en helaas is dan de zorg (hoe onverstandig soms ook) vaak een kostenpost waarop bezuinigd kan worden.

Een minder dure zorgverzekering, misschien zelfs een budget zorgverzekering, geen aanvullende verzekering meer, minder naar de tandarts om op de tandarts verzekering te besparen, een hoger eigen risico. Het is de verwachting dat dit jaar extra veel mensen zo op hun zorgkosten willen besparen.

Zie ook:
Korting zorgverzekering ZZP
Voordelige zorgverzekeringen studenten / jongeren
Wat is een budget zorgverzekering?


Meer tijd om te vergelijken
Maar ook mensen waarbij de noodzaak om op de zorgverzekering te besparen ontbreekt zullen vaak met meer aandacht naar hun zorgverzekering 2021 kijken. Minder geld aan een verzekering uitgeven is altijd welkom en omdat veel mensen vaker thuis zijn is er meer gelegenheid om hun zorgverzekering te vergelijken met andere verzekeringen. Hoewel een vergelijk via een goede vergelijkingssite nauwelijks tijd kost zullen dit jaar meer mensen dit doen.

Zie ook:
De beste zorgverzekering vergelijking sites


Alle zorgverzekeringen worden duurder
Als je de nieuwe premie van je zorgverzekering ontvangt is de prikkel om naar een andere zorgverzekering voor 2021 te kijken een stuk groter als deze premie hoger wordt. En dat is bij alle zorgverzekeraars het geval. En alle zorgverzekeringen mogen dan duurder worden, bij de ene zorgverzekering is de prijsstijging hoger dan bij de andere zorgverzekering. En misschien betaalt u al langer veel te veel geld voor uw zorgverzekering. Het is namelijk opmerkelijk hoe groot alleen al het verschil in premies is bij de basisverzekering van de verschillende zorgverzekeraars. En dat terwijl de dekking van de basis zorgverzekering overal gelijk is!

Zie ook:
Alle informatie en tips zorgverzekeringen