Minister gaat vergelijken zorgverzekeringen promoten

Regelmatig benadrukken wij het nut van het vergelijken van zorgverzekeringen en het eventueel overstappen naar een andere (betere) zorgverzekering. Ook de hoogste zorgbaas van Nederland, minister Bruno Bruins van Medische Zorg, is deze mening toegedaan. In een interview met het Algemeen Dagblad adviseert de minister het raadplegen van een goede vergelijkingssite voor zorgverzekeringen.

Hiervoor start het Ministerie van VWS een campagne dat mensen moet aanmoedigen hun zorgverzekering te vergelijken en niet klakkeloos hun huidige zorgverzekering voort te zetten. Een vergelijk op één van de beste vergelijkingssites van zorgverzekeringen kost maar een paar minuten.

zorgverzekering vergelijken

Maar de minister is ook van plan zelf de zorgverzekeringen in de toekomst betaalbaar te houden. Daarbij is Bruins een tegenstander van het uitkleden van het basispakket. Wel wil de minister dat er efficiënter gewerkt wordt, en hij wil meer zorgtaken door de huisarts laten uitvoeren. Ook wil minister Bruins de kosten van geneesmiddelen binnen de perken houden.

Het verplichte eigen risico zou de minister graag bevroren zien worden op de huidige 385 euro.