Opgepast: Vergoedingen aanvullende verzekeringen sterk gedaald in 2021

De premies voor de zorgverzekering 2021 stijgen flink. Maar daarmee is het leed niet geleden. Er worden namelijk ook heel veel verkapte prijswijzigingen doorgevoerd. In de vorm van lagere vergoedingen in 2021 dan in 2020. De meeste mensen merken dit toch niet!

Bij de basisverzekering lukt dit niet. Daarvan is de inhoud en dekking immers wettelijk bepaald. Maar bij de aanvullende verzekeringen mogen de verzekeraars doen wat ze willen. Veel aanvullende pakketten lijken in 2021 net zo duur als in 2021, maar pas op, de dekking hollen soms achteruit!

De Zorgkiezer is een website die dat perfect in kaart brengt, met goede overzichten en onafhankelijk vergelijkingen van zorgverzekeringen, zodat u precies weet of u elders bij een aanvullende zorgverzekering niet beter af bent zonder dat u dekking voor dekking hoeft te vergelijken.

Kijk op de Zorgkiezer voor al het onafhankelijke vergelijk en voor alle informatie. Hieronder een paar voorbeelden van (fors) lagere vergoedingen conform de zorgverzekering 2021. Het gaat daarbij (als voorbeeld) om de vergoedingen voor alternatieve geneeswijzen.

Voor bijvoorbeeld fysio behandelingen en andere aanvullende zorgverzekering geldt echter vergelijkbare verminderingen van de vergoedingen. Kijk bij de bovenstaande link naar Zorgkiezer voor meer informatie en vergelijkingen.

Een paar voorbeelden:

Zilveren Kruis: Aanvullend verzekerd bij Zilveren Kruis? En maakt u gebruik van alternatieve geneeswijzen? Hou er dan rekening mee dat alle maximale vergoedingen in 2021 in 100 euro lager liggen.

CZ: Ook hier 100 euro minder vergoeding. Bij CZ Basis vervallen de vergoedingen voor alternatieve geneeswijzen zelfs helemaal.

FBTO: FBTO maakt het nog bonter. Hier kun je je helemaal niet meer voor alternatieve zorg verzekeren.

En zo zijn er nog veel meer beperkingen, op de vergoedingen voor alternatieve zorg, maar ook op meer aanvullende verzekeringen. Doe hierboven een vergelijk bij Zorgkiezer om te zien of uw zorgverzekering nog voldoet of dat andere zorgverzekeringen beter voor u zijn.