Overstappen levert 67 euro besparing op

Overstappen naar een andere zorgverzekering is ook voor 2018 weer interessant. Volgens een onderzoek van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) levert overstappen gemiddeld een besparing van 67 euro per jaar op. Bij een gezin van twee volwassenen is dat dus al meer dan 130 euro. Via één van de goede vergelijkers van zorgverzekeringen kunt u alle zorgverzekeringen in enkele minuten tijd met elkaar laten vergelijken. U geeft u wensen en eisen op, en u ziet precies wat welke zorgverzekering voor u kost, en wat de goedkoopste zorgverzekering is die aan uw eisen voldoet.

Voor de zorgverzekering 2017 zijn 1,17 miljoen mensen van zorgverzekering gewisseld. Dat lijkt veel maar het is maar 6,8 procent van de verzekerde Nederlanders. Er zijn dus veel mensen die veel geld laten liggen. Tweederde van de verzekerde mensen is zelfs nog nooit van zorgverzekeraar gewisseld!

Een gemiste kans, want de mensen die voor 2017 van zorgverzekeraar wisselden, hebben samen 61,5 miljoen euro op hun zorgverzekering bespaard. Dan kunt u nagaan hoe groot de besparing was geweest als iedereen de moeite van het overstappen had genomen.

Dit zijn de verschillen tussen de premies van de zorgverzekeringen ook weer heel groot, en zijn er qua prijs veel verschuivingen in het aanbod. De meeste zorgverzekeringen zijn namelijk duurder geworden (de één meer dan de ander), maar er zijn ook zorgverzekeringen die qua prijs gelijk zijn gebleven of zelfs goedkoper zijn geworden. Een prijsvergelijk is daarom interessanter dan ooit.

Het verschil in prijs tussen de duurste zorgverzekering en de goedkoopste bedraagt 360 euro per jaar. En dan hebben we het over de basisverzekering, waarbij de zorg hetzelfde is!