Politiek wil minder zorgverzekeringen

Scheppen van duidelijkheid in zorgverzekeringen

Grote kans dat er volgend jaar minder zorgverzekeringen zijn om uit te kiezen. De politiek wil namelijk het aantal zorgverzekeringen per verzekeringsmaatschappij verminderen om meer duidelijkheid te creëren. Voor 2018 worden er 62 verschillende zorgverzekeringen aangeboden, maar hiervoor zijn slechts 9 verzekeringsmaatschappijen verantwoordelijk. Veel zorgverzekeringen worden onder verschillende namen aangeboden, vaak zelfs tegen heel verschillende prijzen.

Het CDA heeft nu voorgesteld dat er per zorgverzekeraar maar één standaard polis aangeboden wordt. D66, Groen Links, PvdA en de ChristenUnie steunen dit plan. Daarmee is er een kamermeerderheid.

zorgverzekering kloonpolis

Kloonpolis

Een zorgverzekering die onder meerdere namen worden aangeboden wordt een kloonpolis genoemd. Een voorbeeld van een kloonpolis is de CZ Zorgkeuzepolis die ook bij OHRA afgesloten kan worden. Het enige noemenswaardige verschil is dat de OHRA polis 175 euro per jaar goedkoper is! OHRA is ook onderdeel van de CZ Groep.

Ook Achmea en VGZ (eigendom van Achmea) hebben volgens een onderzoek van de Consumentenbond kloonpolissen. Doe daarom altijd een vergelijk van zorgverzekeringen voor u een zorgverzekering afsluit. Als er twee dezelfde zorgverzekeringen zijn komt daarbij de goedkoopste zorgverzekering altijd als beste uit de bus, en zo’n vergelijk kost u maar een paar minuten.