Prijsverhoging Zorgverzekering 2022 waarschijnlijk groter dan verwacht

Met Prinsjesdag werd de verwachting uitgesproken dat de zorgverzekering in 2022 gemiddeld 31 euro per jaar meer gaat kosten. Er is echter een grote kans dat dit bedrag nog zo’n 13 euro hoger komt te liggen!

Volgens Bart Koenraad van Zorgwijzer worden mogelijke salarisverhogingen van zorgmedewerkers in de prijs van de zorgverzekering 2022 worden doorberekend. De prijsverhoging zal dan op 44 euro per zorgverzekering per jaar komen te liggen.

Aangezien de energieprijzen ook sterk stijgen zal dat een forse stijging van de vaste lasten van iedere Nederlander betekenen.

Deze prijsstijgingen van de zorgverzekeringen zijn een indicatie. De zorgverzekeraars bepalen zelf hun premie. De overheid spreekt slechts een verwachting uit. Verleden jaar kwam de verhoging uiteindelijk lager uit. Maar of dat nu ook zo’n feest is? De lage prijsstijging van verleden jaar kan bij het bepalen van de zorgpremie 2022 een nadeel zijn omdat zorgverzekeraars in 2021 hun reserves moesten aanspreken. Dat kan niet ieder jaar.

Uitgaande van een premiestijging van 31 euro per jaar (dus zonder de extra 13 euro) zal de maandpremie van de zorgverzekering 2022 gemiddeld op 125,75 per maand komen te liggen (alleen basis verzekering!). Dat is 1.509 euro per jaar voor de basis zorgverzekering. Daar komen dan nog de kosten voor de tandartsverzekering en andere aanvullende pakketten bij.

Doe hier een prijsvergelijk zorgverzekeringen