Best beoordeelde zorgverzekeraars 2016

Via de Zorgwijzer kunnen mensen hun zorgverzekeraar beoordelen. Dat levert natuurlijk weer goede informatie voor wie overweegt over te stappen naar een andere zorgverzekeraar. Want wat zijn de beste zorgverzekeraars volgens de bezoekers van de Zorgwijzer?

Dit is de top 5 per 3 december 2015 met het rapportcijfer dat de zorgverzekeraar van hun klanten krijgt.

1. PNOzorg (8,7)
2. DSW (8,3)
3. VvAA (8,3)
4. ONVZ (8,2)
5. Pro Life (8,2)

1. PNOzorg is een kleine zorgverzekeraar die alleen zorgverzekeringen met vrije zorgkeuze aanbiedt. PNOzorg is ooit begonnen als verzekeraar voor de mediawereld maar is tegenwoordig veel breder actief. PNOzorg staat erom bekend snel uit te betalen.

2.DSW is een eigenwijze zorgverzekeraar die er vooral bekend is doordat ze al een maand voor de rest hun premie bekendmaken. Ze trekken zich daarbij namelijk niets aan van de concurrentie. Verder is DSW bekend omdat ze de grote verzekeraars van kartelvorming beschuldigen. DSW biedt alleen resitutiepolissen (vrije artsenkeuze).

3. VvAA is er alleen voor medewerkers uit de zorg. Ook VvAA biedt alle vrije zorgkeuze (zo maak je jezelf populair). VvAA scoort een hoge beoordeling maar doet dat uit een laag aantal klantbeoordelingen wat verklaarbaar is door hun kleine doelgroep.

4. ONVZ is ook relatief klein maar scoort wel veel goede beoordelingen. ONVZ blinkt uit door zijn goede tandartsverzekeringen. Een ander sterk punt is de mogelijkheid u te verzekeren voor onverwachte kosten tijdens een ziekenhuisopname. ONVZ geeft altijd collectieve korting, heeft veel voordelen voor ZZP’ers (waaronder een lagere premie) en ook ONVZ biedt altijd vrije zorgkeuze.

5. ProLife biedt een zorgverzekering op christelijke grondslag, en krijgt vanuit deze hoek dan ook veel waardering. Als gratis service biedt ProLife ondersteuning door een vertrouwensarts, die kan helpen bij het beantwoorden van allerlei zorg- en levensvragen.