Wanneer zijn de zorgpremies 2018 bekend?

12 november, om 00:00 uur moet iedere zorgverzekeraar zijn premie voor 2018 bekend gemaakt hebben. En de meeste zorgverzekeraars wachten zo lang mogelijk.

DSW (en dochter Stad Holland) en Delta Lloyd (en dochter OHRA) zijn de enige van de landelijk actieve zorgverzekeraars die hun premie al bekend gemaakt worden. De rest lijkt zo lang mogelijk te wachten. Waarschijnlijk uit concurrentie-oogpunt. Wie zijn premie vroeg bekend maakt loopt het risico dat de concurrent net onder dat bedrag gaat zitten. Wie nog even wacht kan zijn eigen zorgpremie op de premie van de concurrent afstemmen.

Dit jaar is dat extra spannend omdat er zorgverzekeraars zijn die hun premie verhogen en er zorgverzekeraars zijn die hun premie verlagen. De kans is daarom groot dat er dit keer extra veel mensen van zorgverzekering wisselen.

Hou het overzicht zorgpremies 2018 dus in de gaten. 12 november moet alles duidelijk zijn. Vanaf die datum kunt u zich ook aanmelden voor een andere zorgverzekering. Dat is een week eerder dan andere jaren.