Zorgpremie 2021, ruim 5 euro per maand duurder

De premie voor de zorgverzekering gaat in 2021 weer omhoog. Dat is helaas een jaarlijks terugkomende trend, en bovendien zijn de zorgkosten dit jaar door corona enorm aan het toenemen. Wat dat betreft valt de verwachte premiestijging van 62 euro per jaar (ruim 5 euro per maand) nog mee.

Er moet wel bij gezegd worden dat het gaat om een schatting, de zogenaamde rekenpremie. Voor de zorgverzekering 2020 was de premie verleden jaar te hoog ingeschat. Toen in november de echte zorgpremies door de zorgverzekeraars bekend gemaakt werden vielen deze mee. Of we dit jaar dat geluk hebben moeten we nog afwachten.

Op Prinsjesdag weten we iets meer want dan wordt er een definitieve prognose gegeven. Maar helemaal zeker wordt het pas als de zorgverzekeraars hun eigen prijzen voor 2021 bekend maken.

Eerder werd er voor 2021 een premiestijging van wel 144 euro voorspeld (12 euro per maand!). Dat blijkt dus overdreven. Wel wordt er gevreesd dat de zorgpremie 2022 ook extra sterk gaat stijgen omdat er momenteel veel zorg wordt uitgesteld.

Hou deze website in de gaten voor de echte premies zorgverzekering 2021.