Zorgverzekering De Friesland in 2019 8,50 euro duurder

De prijs van de De Friesland Zorgverzekering 2019 is met 8,50 euro per maand gestegen. Dat gaat om de meest gekozen De Friesland zorgverzekering, de Alles Verzorgd Naturapolis.

De Alles Verzorgd natura-verzekering kost in 2019 125,45 euro per maand. Voor de Vrije Keus Polis met volledig vrije keuze van zorgverlener betaal je 132,25 euro per maand. De premie van de  De Friesland Zelf Bewust budget-zorgverzekering is nog niet bekend gemaakt.

De zorgverzekering van De Friesland is een landelijk af te sluiten verzekering, maar deze zorgverzekering is vooral in de eigen provincie populair. 60 procent van de Friezen is bij de Friesland verzekerd voor hun zorg!

Door de prijsstijging is de De Friesland zorgverzekering wel iets minder interessant geworden. De stijging van de premie is namelijk iets hoger dan het gemiddelde van de andere zorgverzekeraars. Een oorzaak daarvan is dat deze zorgverzekeringsmaatschappij veel aan ontwikkeling doet. Ze investeren in preventie en innovatie bij Friese ziekenhuizen.