Univé Ledencollectief: Tot 10% extra korting!

Univé heeft een bijzondere manier van korting geven op de Univé zorgverzekering. Ze noemen dit Univé Ledencollectief, maar dit collectief heeft niets te maken met de collectieve kortingen die je bijvoorbeeld via je werkgever kunt krijgen.

De korting van het Univé ledencollectief is een korting die je krijgt voor schadeverzekeringen die je bij Univé hebt lopen. Hoe meer schadevergoedingen, hoe hoger de korting op de basisverzekering. Dit kan wel oplopen tot 10%. Meer korting mag Univé wettelijk niet geven op de basisverzekering.

Hoe werkt het?
Heb je een Univé schadeverzekering, het maakt niet uit welke dan krijg je meteen, 1,5% korting. Voor de rest van de korting hangt het af welke verzekering(en) je hebt lopen. Heb je een Univé autoverzekering, dan komt er 3% korting bij en ontvang je 4,5% korting. Heb je ook je tweede auto bij Univé verzekerd dan komt er nog eens 3% bij en zit je al op 7,5% korting.

Ook een Univé inboedelverzekering levert 3% korting op. Overige schadeverzekeringen 1%. Helaas stopt het tellen bij 10%. Wettelijk gezien mag er niet meer korting op een basis zorgverzekering gegeven worden.

Korting per maand
Deze korting op de zorgverzekering wordt per maand gegeven. Dat is een voordeel als je halverwege het jaar een extra Univé schadeverzekering afsluit. Doe je dat bijvoorbeeld in april dan ontvang je vanaf mei de extra korting op je zorgverzekering. Vooral bij een autoverzekering en een inboedelverzekering kan het erg interessant zijn voor een Univé verzekering te kiezen. 10% korting op de basisverzekering staat namelijk wel voor  zo’n 130 euro korting per jaar per persoon.