CZdirect zorgverzekering

Prijs CZdirect zorgverzekering 2020: 109,85 euro per maand
Of 89,95 euro per maand bij een maximaal vrijwillig eigen risico

Kijk hier voor uw premie en alle informatie over de CZdirect zorgverzekering.

CZdirect was vroeger de zorgverzekering voor jongeren van CZ. Deze CZ jongerenverzekering werd vervangen door Just en CZdirect verdween. Maar nu is CZdirect weer terug. Nu als een voordelige CZ zorgverzekering voor iedereen.

Het verschil tussen de CZdirect zorgverzekering en de goedkoopste CZ zorgverzekering zit hem (behalve in de lagere prijs) in de mogelijkheden om u aanvullend te verzekeren. Deze zijn bij de CZdirect zorgverzkering beperkter dan bij CZ. Zaken als kraamzorg en een gehoorapparaat zitten niet in de aanvullende pakketten van CZdirect. Dat is natuurlijk gunstig voor de premie en als u deze dekkingen niet nodig heeft mist u ze ook niet. Dit zorgt ervoor dat de CZdirect zorgverzekering nog steeds heel interessant is voor jongeren al mikt CZ met dit label nu op een bredere doelgroep.

Hieronder gaan we verder in op de verschillen tussen een normale CZ verzekering en een CZdirect zorgverzekering.

CZdirect biedt alleen een naturapolis

Een belangrijk verschil is de keuze van zorgverleners. CZ biedt 3 soorten basisverzekeringen waarvan u bij één basis zorgverzekeringen alle zorgverleners voor 100% vergoed krijgt. Dit wordt een restitutiepolis genoemd.

CZdirect biedt alleen een naturapolis die alleen gecontracteerde zorgverleners 100% vergoed. Gaat u bij CZdirect toch naar een niet aangesloten zorgverlener, dan krijgt u maar maximaal 65% vergoed. Bij de beide CZ naturapolissen is dat 70% en 75%. U kunt dus met een CZdirect zorgverzekering kosten besparen ten opzichte van een een CZ zorgverzekering, maar dan moet u wel kiezen voor gecontracteerde zorg.

Minder aanvullende zorg vergoed

Wilt u zich ook aanvullend gaan verzekeren dan zijn de verschillen groter. Fysiotherapie, brillen en lenzen, de anticonceptiepil, alternatieve geneeswijzen en spoedzorg in het buitenland zitten allemaal in het meest uitgebreide pakket van CZdirect, en als u hier bepaalde zorg niet van nodig hebt kunt u ook kiezen voor goedkopere aanvullende pakketten.

Stelt u echter prijs op vergoedingen voor kraamzorg, extra diëtiek, huidtherapie of een hoortoestel, dan bent u bij CZdirect niet aan het juiste adres. Deze dekkingen zitten namelijk niet in de aanvullende CZdirect verzekeringen.

Ook othodontie is bij CZdirect niet te verzekeren.

Bij de links bovenaan naar de CZ zorgverzekering en de CZdirect zorgverzekeringen kunt u alle premies zien en meer informatie over deze zorgverzekeringen vinden.