ZieZo zorgverzekering

Prijs ZieZo zorgverzekering 2020:
ZieZo Selectief: 105,25 per maand
ZieZo Basis: 108,75 per maand

TIP: Kijk hier voor meer informatie, prijzen en een vergelijking van de ZieZo zorgverzekering met andere zorgverzekeringen.

Bent u op zoek naar een goedkope zorgverzekering, en vind u een vrije keuze van de zorgkiezer niet belangrijk? Dan is een ZieZo Selectief zorgverzekering misschien. Dit is een heel goedkope zorgverzekering, maar u moet er wel rekening mee houden dat u niet bij alle ziekenhuizen een volledige vergoeding krijgt. Als ZieZo geen contract heeft met het ziekenhuis krijgt u 75% van het gemiddeld gecontracteerd tarief vergoed.

De ZieZo Basis zorgverzekering is iets duurder. Dit is echter geen budget zorgverzekering, zoals ZieZo Selectief, maar een natura zorgverzekering. Dit houdt in dat wel alle ziekenhuizen voor 100% gedekt zij. Bij andere zorgverleners kan het wel voorkomen dat er geen contract is waardoor u maar 75% vergoed krijgt.

ZieZo is een budget label van Zilveren Kruis. De kosten voor deze zorgverzekeringen zijn lager dan die van een Zilveren Kruis zorgverzekering, maar er is bijvoorbeeld minder keuze uit aanvullende dekking.

ZieZo aanvullende zorgverzekering

ZieZo is een goedkope zorgverzekering die is gericht op jongeren. Dat blijkt heel duidelijk uit het feit dat verzekerden die ouder zijn dan 30 jaar meer moeten betalen voor hun aanvullende verzekering bij ZieZo. Duidelijker kan Zilveren Kruis het niet maken dat voor deze verzekeringen liever jongeren als klant hebben!

Jongeren betalen 5,75 euro per maand voor de aanvullende verzekering (dertig plusser 50 cent meer). Dat is weinig geld, maar het is dan ook geen uitgebreid pakket. De dekking bestaat uit maximaal 6 fysio behandelingen per jaar, spoedeisende hulp in het buitenland en anticonceptie vanaf 21 jaar. Het is dus vooral een beperkte fysio verzekering.

Tot 2020 was er nog een tweede, meer complete aanvullende verzekering. Deze is echter uit het aanbod van Zilveren Kruis Ziezo verwijderd.

Ook de uitgebreidere ZieZo tandartsverzekering is per 2020 komen te vervallen. U kunt zich nu alleen nog maar tot 250 euro per jaar voor de tandarts verzekeren.

—> CADEAU: Sluit uw zorgverzekering af via deze actie en ontvang een gratis Oral-B elektrische tandenborstel cadeau.

Voordelen ZieZo zorgverzekering

 • ZieZo behoort tot de goedkoopste zorgverzekeringen.,
 • Maar wel met de kennis van Zilveren Kruis.
 • Korting bij een éénmalige betaling per jaar.
 • U mag zelf bepalen wanneer de premie wordt afgeschreven.
 • Gespreid betalen van eigen risico mogelijk.
 • Declareren via een app.

Nadelen Ziezo zorgverzekering

 • Mensen boven de 30 betalen een hogere premie voor de aanvullende verzekering en de tandartsverzekering.
 • Slechts één aanvullende verzekering, en deze is zeer beperkt.
 • Slechts één tandartsverzekering, en deze vergoed slechts tot 250 euro.
 • Medicijnen, uitgezonderd spoed, worden alleen vergoed via gecontracteerde internet-apotheken.
 • Ziezo biedt geen zorgverzekering met volledige vrije zorgkeuze.
 • Declareren per post niet mogelijk.