Overstappen

Overstappen naar een andere zorgverzekering kan heel interessant zijn. Het kan je honderden euro’s aan korting opleveren. Maar hoe zit het precies met dat overstappen. Zijn er nadelen aan verbonden? Is het ingewikkeld? Kan een verzekeraar je weigeren? Op al deze vragen geven we je hier antwoord.

Overstappen naar een andere zorgverzekering kan alleen aan het eind van het jaar, en het is bijna altijd de moeite waard, De prijzen en pakketten veranderen namelijk ieder jaar. De beste zorgverzekering van dit jaar kan komend jaar veel duurder en minder aantrekkelijk zijn, het vergelijken van zorgverzekeringen en eventueel overstappen kan daarom erg interessant zijn.

Denk bij het vergelijken en eventueel overstappen ook aan de dekking van de aanvullende verzekeringen. Soms lijken deze niet of nauwelijks duurder geworden, maar bieden ze voor hetzelfde geld minder dekking. Een verborgen prijsverhoging die is te vergelijken met een supermarkt die voor het zelfde geld 400 gram in plaats van 500 gram in de verpakking doet.