Zorgverzekeringen ouderen

Voor ouderen is een goede zorgverzekering extra belangrijk. Omdat met de jaren de klachten komen is het voor ouderen niet meer aan te raden een zo goedkoop mogelijke zorgverzekering te kiezen met een hoog eigen risico. Een laag eigen risico (alleen het wettelijke verplichte bedrag) en een goede dekking is dan belangrijk, ook al is de maandpremie dan wat hoger.

Voor ouderen is het daarom erg belangrijk om te kijken of hun zorgverzekering nog wel past.
Het vergelijken van zorgverzekeringen is daarom voor ouderen (50 plus) sterk aan te raden.

zorgverzekering ouderen

Speciale zorgverzekeringen voor ouderen

Enkele zorgverzekeraars hebben speciaal voor ouderen (50 plus) een zorgverzekering voor senioren opgezet. Het betreft aanvullende zorgverzekeringen waarbij de dekkingen die ouderen niet of nauwelijks gebruiken zijn weggelaten en zijn vervangen door dekkingen die voor ouderen wel interessant zijn. Hieronder vind u deze zorgverzekeringen voor ouderen.

 

Korting op zorgpremie ouderen

Naast een goede dekking is een lage premie natuurlijk nog steeds interessant. Daarom is het goed te weten dat het ANBO, de belangenorganisatie voor ouderen, bij een aantal zorgverzekeraars korting voor ouderen heeft bedongen via een collectief.

Voorbeelden van zorgverzekeraars waar ouderen via de ANBO korting krijgen zijn:

  • OHRA 8% korting op de zorgverzekering (die krijgt u ook via deze link).
  • CZ 5% korting op de basisverzekering (voer collectiviteitsnummer 002195402 in).
  • De Friesland 6% op basisverzekering, aanvullende verzekering en tandartsverzekering. (Voer collectiviteit 204336200 in).
  • ONVZ 3% op de basisverzekering en 7% op de aanvullende verzekering en tandartsverzekering. (Deze krijgt u ook via deze link.)

Hiervoor moet u wel lid zijn of worden van de ANBO.

Maar ook al krijgt u korting via een ANBO collectief, dat wil nog niet zeggen dat u goedkoper of beter uit bent dan met een andere zorgverzekering zonder deze collectieve korting.

Doe een vergelijking zorgverzekeringen en u weet bij welke zorgverzekering u het best uit bent.