Zorgverzekering voor ouderen

Voor ouderen is een goede zorgverzekering extra belangrijk. Omdat met de jaren de klachten komen is het voor ouderen niet meer aan te raden een zo goedkoop mogelijke zorgverzekering te kiezen met een hoog eigen risico. Een laag eigen risico (alleen het wettelijke verplichte bedrag) en een goede dekking is voor ouderen belangrijk bij de zorgverzekering, ook al is de maandpremie dan wat hoger.

Voor ouderen is het daarom erg belangrijk om te kijken of hun zorgverzekering nog wel bij hen en hun gezondheid past.

Het vergelijken van zorgverzekeringen is daarom voor ouderen (al vanaf 50 plus) sterk aan te raden. En gelukkig tegenwoordig via gespecialiseerde vergelijkingssites voor zorgverzekeringen zo gepiept.

zorgverzekering ouderen

Speciale zorgverzekeringen voor ouderen

Enkele zorgverzekeraars hebben speciaal voor ouderen (50 plus) een zorgverzekering voor senioren opgezet.

Het betreft aanvullende zorgverzekeringen waarbij de dekkingen die ouderen niet of nauwelijks gebruiken zijn weggelaten en zijn vervangen door dekkingen die voor ouderen wel interessant zijn.

Hieronder vind u deze zorgverzekeringen voor ouderen.

Korting op zorgpremie ouderen

Naast een goede dekking is een lage premie natuurlijk nog steeds interessant. Daarom is het goed te weten dat het ANBO, de belangenorganisatie voor ouderen, bij een aantal zorgverzekeraars korting voor ouderen heeft bedongen via een collectief.

Deze collectieve zorgverzekeringen voor ouderen worden ook wel ANBO zorgverzekeringen genoemd.

Voorbeelden van zorgverzekeraars waar ouderen via de ANBO korting krijgen zijn:

 • Menzis ANBO zorgverzekering
  Deze ANBO zorgverzekering geeft 5% korting op de basisverzekering. 7% op aanvullende verzekering. 7% op tandartsverzekering. Voer via bovenstaande link naar de Menzin ANBO zorgverzekering collectiviteitsnummer 50754 in.
 • Nationale Nederlanden ANBO zorgverzekering
  Bij de resitutiepolis: 4% op basisverzekering. Tot 12% op aanvullende verzekering en tandartsverzekering. Geef via bovenstaande link collectief 70221 op voor het ANBO collectief.
 • OHRA ANBO zorgverzekering
  Dit collectief voor ouderen geeft 4% korting op de zorgverzekering. 8 a 10% korting op aanvullende verzekering en 10% korting op de tandartsverzekering.
 • VGZ ANBO zorgverzekering
  Collectieve zorgverzekering ouderen met 3% korting op basisverzekering en 10% korting op de aanvullende verzekering. Kies collectiviteit 3461.
 • ONVZ ANBO zorgverzekering
  Zorgverzekering senioren met 3% op de basisverzekering en 7% op de aanvullende verzekering en tandartsverzekering.
 • De Friesland ANBO zorgverzekering
  ANBO collectief voor ouderen met 3% op basisverzekering. 6% op de aanvullende verzekering en tandartsverzekering. (Voer collectiviteit 204336200 in).
 • CZ ANBO zorgverzekering
  Het ANBO collectief geeft bij CZ 2.5% korting op de basisverzekering (voer collectiviteitsnummer 002195402 in).
 • Zorg en Zekerheid zorgverzekering
  Een collectieve zorgverzekering voor ouderen met 2% korting op de basisverzekering en 7% korting op de aanvullende verzekering, inclusief tandarts-dekking.
 • Aevitae ANBO zorgverzekering
  Vitaal en Vrij pakket, speciaal voor senioren. Basisverzekering 4% korting, aanvullende verzekering 17,5% korting, tandartsverzekering 10% korting.
 • Salland regionale zorgverzekering ANBO
  7% op aanvullende verzekeringen en 7% op de tandartsverzekering voor ouderen via de ANBO.

Om u in te schrijven voor een ANBO collectief en van deze kortingen op de zorgverzekering te profiteren moet u wel lid zijn of worden van de ANBO.

Maar let op!

Ook al krijgt u korting via een ANBO collectief, dat wil nog niet zeggen dat u goedkoper of beter uit bent dan met een andere zorgverzekering zonder deze collectieve korting. Daarvoor zijn deze kortingspercentages vaak niet hoog genoeg.

Doe een vergelijking zorgverzekeringen en u weet bij welke zorgverzekering u het best uit bent, met of zonder korting. In de praktijk blijkt vaak een andere zorgverzekering interessanter (en goedkoper) dan een zorgverzekering via het ANBO collectief.

Samenvatting:
Een goede zorgverzekering is voor ouderen extra belangrijk. Hier vind u de beste zorgverzekeringen senioren. Bij bovenstaande zorgverzekeringen krijgen ouderen via de ANBO korting op de zorgverzekering.