Zorgverzekeringen ouderen

Voor ouderen is een goede zorgverzekering extra belangrijk. Omdat met de jaren de klachten komen is het voor ouderen niet meer aan te raden een zo goedkoop mogelijke zorgverzekering te kiezen met een hoog eigen risico. Een laag eigen risico (alleen het wettelijke verplichte bedrag) en een goede dekking is dan belangrijk, ook al is de maandpremie dan wat hoger.

Voor ouderen is het daarom erg belangrijk om te kijken of hun zorgverzekering nog wel bij hen en hun gezondheid past.

Het vergelijken van zorgverzekeringen is daarom voor ouderen (al vanaf 50 plus) sterk aan te raden. En gelukkig tegenwoordig via gespecialiseerde vergelijkingssites voor zorgverzekeringen zo gepiept.

zorgverzekering ouderen

Speciale zorgverzekeringen voor ouderen

Enkele zorgverzekeraars hebben speciaal voor ouderen (50 plus) een zorgverzekering voor senioren opgezet. Het betreft aanvullende zorgverzekeringen waarbij de dekkingen die ouderen niet of nauwelijks gebruiken zijn weggelaten en zijn vervangen door dekkingen die voor ouderen wel interessant zijn. Hieronder vind u deze zorgverzekeringen voor ouderen.

Korting op zorgpremie ouderen

Naast een goede dekking is een lage premie natuurlijk nog steeds interessant. Daarom is het goed te weten dat het ANBO, de belangenorganisatie voor ouderen, bij een aantal zorgverzekeraars korting voor ouderen heeft bedongen via een collectief.

Voorbeelden van zorgverzekeraars waar ouderen via de ANBO korting krijgen zijn:

 • Menzis zorgverzekering
  5% korting op de basisverzekering. 7% op aanvullende verzekering. 7% op tandartsverzekering. Voer collectiviteitsnummer 50754 in.
 • Nationale Nederlanden zorgverzekering
  Bij de resitutiepolis: 4% op basisverzekering. Tot 12% op aanvullende verzekering en tandartsverzekering. Collectief 70221.
 • OHRA zorgverzekering
  4% korting op de zorgverzekering. 8 a 10% korting op aanvullende verzekering en 10% korting tandartsverzekering.
 • VGZ zorgverzekering
  3% korting op basisverzekering en 10% korting op de aanvullende verzekering. Collectiviteit 3461.
 • ONVZ zorgverzekering
  3% op de basisverzekering en 7% op de aanvullende verzekering en tandartsverzekering.
 • De Friesland zorgverzekering
  3% op basisverzekering. 6% op de aanvullende verzekering en tandartsverzekering. (Voer collectiviteit 204336200 in).
 • CZ zorgverzekering
  2.5% korting op de basisverzekering (voer collectiviteitsnummer 002195402 in).
 • Zorg en Zekerheid zorgverzekering
  2% op de basisverzekering en 7% op de aanvullende verzekering, inclusief tandarts-dekking.
 • Aevitae zorgverzekering
  Vitaal en Vrij pakket, speciaal voor senioren. Basisverzekering 4% korting, aanvullende verzekering 17,5% korting, tandartsverzekering 10% korting.
 • Salland regionale zorgverzekering
  7% op aanvullende verzekeringen en 7% op de tandartsverzekering.

Om u in te schrijven voor een ANBO collectief en van deze kortingen op de zorgverzekering te profiteren moet u wel lid zijn of worden van de ANBO.

Maar let op!

Ook al krijgt u korting via een ANBO collectief, dat wil nog niet zeggen dat u goedkoper of beter uit bent dan met een andere zorgverzekering zonder deze collectieve korting. Daarvoor zijn deze kortingspercentages vaak niet hoog genoeg.

Doe een vergelijking zorgverzekeringen en u weet bij welke zorgverzekering u het best uit bent, met of zonder korting. In de praktijk blijkt vaak een andere zorgverzekering interessanter (en goedkoper) dan een zorgverzekering via het ANBO collectief.

Onderwerpen:
Goede zorgverzekering ouderen, beste zorgverzekeringen senioren, korting ANBO op zorgverzekering.