Zorgverzekering voor ouderen

Voor ouderen is een goede zorgverzekering extra belangrijk. Omdat met de jaren de klachten komen is het voor ouderen niet meer aan te raden een zo goedkoop mogelijke zorgverzekering te kiezen met een hoog eigen risico.

Een laag eigen risico (alleen het wettelijke verplichte bedrag) en een goede dekking is voor ouderen belangrijk bij de zorgverzekering, ook al is de maandpremie dan wat hoger.

Voor ouderen is het daarom erg belangrijk om te kijken of hun zorgverzekering nog wel bij hen en hun gezondheid past.

Het vergelijken van zorgverzekeringen is daarom voor ouderen (al vanaf 50 plus) sterk aan te raden. En gelukkig tegenwoordig via gespecialiseerde vergelijkingssites voor zorgverzekeringen zo gepiept.

zorgverzekering ouderen


 

Speciale zorgverzekeringen voor ouderen

Enkele zorgverzekeraars hebben speciaal voor ouderen (50 plus) een zorgverzekering voor senioren opgezet.

Het betreft aanvullende zorgverzekeringen waarbij de dekkingen die ouderen niet of nauwelijks gebruiken zijn weggelaten en zijn vervangen door dekkingen die voor ouderen wel interessant zijn.

Hieronder vind u deze zorgverzekeringen voor ouderen.


 

Korting op zorgpremie ouderen

Naast een goede dekking is een lage premie natuurlijk nog steeds interessant. Daarom is het goed te weten dat het ANBO, de belangenorganisatie voor ouderen, bij een aantal zorgverzekeraars korting voor ouderen heeft bedongen via een collectief.

Deze collectieve zorgverzekeringen voor ouderen worden ook wel ANBO zorgverzekeringen genoemd.

De zorgverzekering korting voor ouderen via het ANBO collectief loopt op tot 10% korting op aanvullende zorgverzekeringen. Onderstaande zorgverzekeringen kennen een ANBO collectief voor ouderen.

Om u in te schrijven voor een ANBO collectief en van deze kortingen op de zorgverzekering te profiteren moet u wel lid zijn of worden van de ANBO.

 


 

Maar let op!

Ook al krijgt u korting via een ANBO collectief, dat wil nog niet zeggen dat u goedkoper of beter uit bent dan met een andere zorgverzekering zonder deze collectieve korting. Daarvoor zijn deze kortingspercentages vaak niet hoog genoeg.

Doe een vergelijking zorgverzekeringen en u weet bij welke zorgverzekering u het best uit bent, met of zonder korting. In de praktijk blijkt vaak een andere zorgverzekering interessanter (en goedkoper) dan een zorgverzekering via het ANBO collectief.

 


 

Samenvatting:
Een goede zorgverzekering is voor ouderen extra belangrijk. Hier vind u de beste zorgverzekeringen senioren. Bij bovenstaande zorgverzekeringen krijgen ouderen via de ANBO korting op de zorgverzekering.