Vergoeding fysiotherapeut zorgverzekering

Na de tandartskosten zijn de kosten voor fysiotherapie de hoogste kosten die niet door de basisverzekering van de zorgverzekering gedekt worden. Vroeg of laat komt iedereen wel eens bij de fysiotherapeut terecht.

TIP: Kijk in het overzicht vergoedingen fysiotherapie om precies te zien bij welke zorgverzekeraar en welke aanvullende zorgverzekering u welke vergoeding krijgt.

Of u zich voor de fysiotherapeut moet verzekeren is een lastige vraag. Als u zich voor fysiotherapie verzekerd en er aan het eind van het jaar beseft dat u er geen gebruik van heeft gemaakt is iedere euro premie er één teveel geweest. En dat is gewoon zonde.

Maar dat is achteraf praten. Als u iets overkomt waardoor u vele bezoeken aan de fysiotherapeut moet brengen bent u namelijk blij met alles dat u vergoed krijgt. Bij veelvuldig bezoek aan de fysiotherapeut kunnen de fysiotherapie kosten namelijk enorm oplopen. Veel mensen verzekeren zich daarom wel aanvullend voor een klein aantal behandelingen fysiotherapie, ook als ze op dat moment niets mankeren.

Vergoeding fysiotherapeut door basisverzekering

Vergoeding fysiotherapie voor kinderen
Voor kinderen tot 18 jaar biedt de basisverzekering een goede vergoeding voor fysiotherapie. De eerste 9 fysio behandelingen worden vergoed en wordt er daarna geconstateerd dat de klachten nog niet verholpen zijn dan komen er nogmaals 9 behandelingen voor rekening van de zorgverzekeraar.

Pas vanaf de 19e behandeling moet u de kosten voor fysiotherapie voor kinderen zelf gaan betalen of zich daarvoor aanvullend verzekeren. Bij kinderen met een chronische aandoening worden alle behandelingen vergoed.

Vergoeding fysiotherapie voor volwassen
Voor fysio bij volwassen gelden echter heel andere regels. Volwassenen moeten de fysiotherapeut altijd zelf betalen (of zich er voor verzekeren).

Uitzondering zijn de chronische aandoeningen, daarbij worden alle behandelingen vanaf de 21e behandeling door de basisverzekering vergoed. De eerste 20 fysiotherapie behandelingen zijn voor eigen rekening.

Aanvullende verzekering fysiotherapie

Een aanvullende verzekering voor fysiotherapie is dan ook één van de meest afgesloten aanvullende zorgverzekeringen en fysiotherapie is prominent aanwezig in de meeste aanvullende pakketten.

De vergoeding is altijd 100% maar het aantal vergoede fysio behandelingen per jaar verschilt erg per pakket en zorgverzekeraar. Bij goedkopere pakketten gaat het vaak om maximaal 9 behandelingen per jaar, maar bij uitgebreide fysiotherapie verzekeringen kan het om vele tientallen behandelingen gaan.

Er zijn zelfs aanvullende verzekeringen met onbeperkte dekking fysiotherapie. Maar deze zijn niet alleen zeldzaam maar ook heel duur. Bovendien is er een volledige zorgverzekeringsverklaring nodig voor u zo’n onbeperkte verzekering fysiotherapie mag afsluiten.

Kijk in het bovenaan genoemde overzicht met vergoedingen fysiotherapie voor alle dekkingen, voorwaarden en prijzen van alle fysiotherapie verzekeringen van alle zorgverzekeraars.

fysiotherapie zorgverzekering