Vergoeding fysiotherapeut zorgverzekering

Na de tandartskosten zijn de kosten voor fysiotherapie de hoogste kosten die niet door de basisverzekering van de zorgverzekering gedekt worden. Vroeg of laat komen de meeste mensen wel eens bij de fysiotherapeut terecht. De aanvullende verzekering voor fysiotherapie is daarom een belangrijke aanvullende zorgverzekering.

Als u een idee heeft van het aantal fysio behandelingen dat u in een jaar nodig zou kunnen hebben kunt u een zorgverzekering vergelijker gebruiken. Deze heeft aan welke zorgverzekering voor u het best en goedkoopst is. Zowel voor de basisverzekering als de aanvullende verzekering voor fysiotherapie en andere benodigde dekkingen.

Tip: Doe een onafhankelijk zorgverzekering vergelijk en binnen 5 minuten weet u wat voor u de beste en goedkoopste zorgverzekering is.

fysiotherapie zorgverzekering


 

Is een fysio verzekering interessant?

Of u zich voor de fysiotherapeut moet verzekeren is een lastige vraag. Als u zich voor fysiotherapie (fysio) verzekerd en er aan het eind van het jaar beseft dat u er geen gebruik van heeft gemaakt is iedere euro premie er één teveel geweest. En dat is gewoon zonde.

Maar dat is achteraf praten. Als u iets overkomt waardoor u vele bezoeken aan de fysiotherapeut moet brengen bent u namelijk blij met alles dat u vergoed krijgt. Bij veelvuldig bezoek aan de fysiotherapeut kunnen de fysiotherapie kosten namelijk enorm oplopen. Veel mensen verzekeren zich daarom wel aanvullend voor een klein aantal behandelingen fysiotherapie, ook als ze op dat moment niets mankeren.

Als er aan het eind van het jaar dan geen gebruik is gemaakt van de fysio verzekering is dat zonde, maar men hoeft niet bang te zijn met hoge kosten voor fysiotherapie opgezadeld te worden als men een ongeval of  blessure krijgt. 

 


 

Vergoeding fysiotherapeut door basisverzekering

Hoe zit het eigenlijk met vergoeding fysiotherapie door de basisverzekering? Dat leest u hier onder.

Vergoeding fysiotherapie voor kinderen
Voor kinderen tot 18 jaar biedt de basisverzekering een goede vergoeding voor fysiotherapie. De eerste 9 fysio behandelingen voor een kind worden door de basisverzekering vergoed en wordt er daarna geconstateerd dat de klachten nog niet verholpen zijn dan komen er nogmaals 9 behandelingen voor rekening van de zorgverzekeraar. 18 behandelingen fysiotherapie voor een kind zijn dus gratis zonder dat u zich extra hoeft te verzekeren.

Pas vanaf de 19e behandeling moet u de kosten voor fysiotherapie voor kinderen zelf gaan betalen of zich daarvoor aanvullend verzekeren. 

Bij kinderen met een chronische aandoening worden alle behandelingen vergoed. Dus ook meer dan 18 fysio behandelingen.

Vergoeding fysiotherapie voor volwassen
Voor fysio bij volwassen gelden helaas echter heel andere regels. Volwassenen moeten de fysiotherapeut altijd zelf betalen (of zich er voor verzekeren).

Uitzondering zijn de chronische aandoeningen, daarbij worden alle behandelingen vanaf de 21e behandeling door de basisverzekering vergoed. De eerste 20 fysiotherapie behandelingen zijn voor eigen rekening.


 

Aanvullende verzekering fysiotherapie

Maar een volwassene moet zich dus voor het begin van het jaar verzekeren voor fysiotherapie om voor vergoeding van fysio behandelingen in aanmerking te komen. Behandelingen door de fysiotherapeut zijn duur, en er is altijd kans onverwachts bij een fysiotherapeut terecht te komen.

Een aanvullende verzekering voor fysiotherapie is dan ook één van de meest afgesloten aanvullende zorgverzekeringen en dekking van fysiotherapie is prominent aanwezig in de meeste aanvullende pakketten.

De vergoeding voor fysiotherapie is bij een aanvullende verzekering altijd 100% maar het aantal vergoede fysio behandelingen per jaar verschilt erg per pakket en zorgverzekeraar.

Bij goedkopere pakketten gaat het vaak om maximaal 9 fysio behandelingen per jaar, maar bij uitgebreide fysiotherapie verzekeringen kan het om vele tientallen behandelingen gaan.


 

Onbeperkt fysiotherapie

Aanvullende verzekeringen met onbeperkte dekking fysiotherapie (ene onbeperkt aantal behandelingen) komen niet me. Er zijn nog wel zorgverzekeringen met tot wel 50 behandelingen fysiotherapie maar deze zijn niet alleen bijzonder zeldzaam, maar ook extreem duur. Bovendien is er soms een volledige zorgverzekeringsverklaring nodig voor u een verzekering fysiotherapie met heel veel dekking mag afsluiten.

Via een goede vergelijkingssite zorgverzekeringen kunt u zien wat een zorgverzekering met het door u gewenste aantal fysio behandelingen kost.

Zie ook: Alle vergoedingen zorgverzekeringen

 


 

Samenvatting:

De verzekering voor fysiotherapie is een belangrijke aanvullende zorgverzekering. De basisverzekering dekt alleen fysiotherapie voor kinderen en geen fysiotherapie voor volwassenen. Wilt u een vergoeding fysio therapie dat moet u zich altijd aanvullend verzekeren. Aangezien de kosten fysiotherapeut hoog zijn verzekeren veel mensen zich voor fysio therapie, ook al hopen ze geen fysiotherapeut nodig te hebben.

Er is veel verschil in het aantal behandelingen fysiotherapie dat vergoed wordt per aanvullende zorgverzekering en er is veel verschil in premies. Met een goede zorgverzekering vergelijking ziet u precies wat welke aanvullende zorgverzekering aan fysiotherapie verzekerd en wat deze verzekering fysiotherapie kost.