Zekur zorgverzekering

Prijs Zekur zorgverzekering 2024:
Gewoon Zekur zorgverzekering 2024 (budget): 147,30 euro per maand.
Gewoon Zekur Vrij zorgverzekering 2024 (combinatie): 160,15 euro per maand.

 


 

Informatie Zekur zorgverzekering

Zekur is een zorgverzekering van Univé voor jonge mensen. De Zekur zorgverzekering is een moderne zorgverzekering zonder poespas en met een zeer lage premie.

Vooral als u kiest voor een maximaal eigen risico is de Zekur zorgverzekering opmerkelijk goedkoop.

Deze premie kan zo laag zijn doordat Zekur goede afspraken maakt met zorgverleners, en doordat men er van uitgaat dat jonge mensen minder mankeren en dus minder declareren.

Bovendien is het voor Zekur-eigenaar Univé interessant om jongeren als klant te werven. Hierdoor wordt de premie goedkoop gehouden maar kan er toch uitstekende zorg geboden worden.

Zekur kent twee basisverzekeringen.

Gewoon Zekur (budget zorgverzekering)

Gewoon Zekur is de natura verzekering waarbij u alleen 100% vergoed krijgt bij gecontracteerde ziekenhuizen en zorgverleners. Zijn deze niet aangesloten, dan krijgt u 80% vergoed. We rekenen deze verzekering tot de budget zorgverzekeringen want niet alle ziekenhuizen zijn gecontracteerd, dus er is geen garantie dat u bij uw normale ziekenhuis de volledige kosten vergoed krijgt. Dit is wel iets dat u van tevoren moet nagaan als u deze goedkope zorgverzekering afsluit.

 

Gewoon Zekur Vrij (met vrije zorgkeuze)

Bij de tweede Zekur basisverzekering, de Gewoon Zekur Vrij verzekering, is het een heel ander verhaal. Deze Zekur zorgverzekering is een restitutieverzekering, Dat houdt in dat u voor bij alle zorgverleners 100% vergoed krijgt (mits het een reëel bedrag betreft). Het maakt dan dus niet uit of Zekur een contract met de zorgverlener heeft. Aan de kosten is dit echter goed te merken . Voor deze restitutiepolis betaal u maandelijks bijna 20 euro meer dan voor de budgetverzekering. Alleen voor de basis zorg!

 


Veel aanvullende dekking

Voor de aanvullende dekking heeft u bij Zekur twee keuzes. U kunt kiezen voor het zeer complete Extra Zekur pakket (33,95 euro per maand) of voor het afsluiten van een losse module voor de tandarts, buitenland of fysiotherapeut.

Extra Zekur

Voor het Extra Zekur pakket betaal je dus heel wat, maar je krijgt daar ook een ruime dekking voor. Met bijvoorbeeld 500 euro aan fysiotherapie, 500 euro voor 75% van de tandartskosten, 100 euro voor brillen en lenzen (eens in de 3 jaar), 250 euro voor alternatieve geneeswijzen, anticonceptie. verloskunde en kraamzorg en meer. Het is alleen bij zo’n totaalpakket altijd de vraag of u dat soort dekkingen nodig heeft.

Aanvullende modules

U kunt daarom ook kiezen voor een module voor één soort zorg. Deze modules zijn er voor de tandarts (75% tot 250 euro), fysiotherapie (maximaal 9 behandelingen) en buitenland dekking.

 


Voordelen Zekur zorgverzekering

  • Zeer lage premie
  • Keuze uit een totaalpakket aan aanvullende verzekeringen of losse aanvullende verzekeringen voor tandarts, buitenland en fysio.
  • Gratis doorlopende reisverzekering (bij Extra Zekur)..
  • 24 uur per dag en 7 dagen per week telefonische ondersteuning van de Gezondheidslijn en de Vakantiedokter.

Nadelen Zekur zorgverzekering

  • Keuze tussen een budgetverzekering (met niet alle ziekenhuizen) of een dure verzekering met volledige keuzevrijheid. Geen natura zorgverzekering als tussenweg.
  • U kunt alleen kiezen voor 0, 100 of 500 euro eigen risico.
  • Maar 1 aanvullend pakket en de losse modules zijn er alleen voor tandarts, buitenland en fysiotherapie.
  • Medicijnen moeten bij de Internet Apotheek worden besteld.


 

Veel service bij Zekur

Bij Zekur kun je altijd terecht met je vragen. Niet alleen over de verzekering maar ook over gezondheidsvragen. Bij de Univé Gezondheidslijn (Univé is ook van moederbedrijf VGZ), die bemenst is door ervaren verpleegkundigen, kunt u 24 uur per dag en 7 dagen per week terecht voor al uw vragen over je gezondheid. Bent u in het buitenland? Dan kunt u ook bellen met de Vakantiedokter.