Nadelen overstappen

Overstappen van zorgverzekering wordt veel aangeprezen. Is overstappen altijd gunstig of zijn er ook nadelen aan overstappen?

Je hoort veel over het wisselen van zorgverzekering, en financieel is het vaak erg aantrekkelijk. Maar zijn er nadelen verbonden aan het wisselen van zorgverzekering?

Nee, in principe niet!
Of uw oude zorgverzekering moet beter of goedkoper zijn, maar dan stapt u natuurlijk niet over! Een enkele zorgverzekeraar probeert oude klanten te behouden via een no-claim korting, maar dat is alleen van toepassing als u niet hebt gedeclareerd en er zijn maar weinig zorgverzekeraars die belonen met een no-claim korting

Kortingen aan bestaande klanten worden toch al niet of nauwelijks gegeven. Iets wat best opmerkelijk is gezien de enorme bedragen die uitgegeven worden om nieuwe klanten binnen te halen.

Zo’n 7% van alle verzekerden stapt gemiddeld over naar een nieuwe zorgverzekering. Een enorm aantal, dat wel aangeeft hoe interessant het is om over te stappen naar een andere zorgverzekering. Meestal is een besparing op de premie hiervan de oorzaak, maar ook vaak een betere dekking van de aanvullende pakketten of ontevredenheid over de dienstverlening.

Doe een vergelijk zorgverzekeringen om te kijken welke zorgverzekering (met weke prijs) er het best bij uw wensen past. Zo’n vergelijk kost maar een paar minuten.Check bij het overstappen naar een andere zorgverzekering wel even of de nieuwe zorgverzekering wel even of een eventueel aanvullend pakket de gewenste dekking biedt (bij de basisverzekeringen zijn de dekkingen altijd gelijk). Ook is het verstandig even te controleren of u gewenste zorgverlener gecontracteerd is door de nieuwe zorgverzekeraar.