Korting zorgverzekering ZZP

Voor ZZP’ers en kleine zelfstandige ondernemers is een goede zorgverzekering erg belangrijk. Niet alleen qua prijs, maar ook qua inhoud. U wilt immers weer snel aan het werk, want geen werk is geen inkomen.

Hieronder staan enkele goede zorgverzekeraars die wat extra’s doen voor ZZP’ers en zelfstandige ondernemers en korting geven als je ZZP bent. Ook zijn er verzekeraars die een speciale ZZP zorgverzekering aanbieden.  

Tot 2020 kregen ZZP’ers op onderstaande zorgverzekeringen vaak nog 8% korting op de basisverzekering. Vanaf 2020 mag de maximale korting op de basis zorgverzekering niet meer dan 5% bedragen. Dit maakt collectieve zorgverzekering minder interessant. Doe een vergelijk zorgverzekering om te zien welke zorgverzekering voor uw situatie het meest aantrekkelijk is.

Hieronder vind u voorbeelden van goede ZZP zorgverzekeringen met korting voor ZZP’ers en vaak extra dekking.

Zilveren Kruis ZZP zorgverzekering

Zilveren Kruis kent een zelfstandigencollectief, een collectieve verzekering voor ZZP’ers. Bij de Zilveren Kruis zorgverzekering kunt u kiezen voor het collectief met de naam ZZP Nederland (207082126).

U krijgt dan 5% korting op de basisverzekering (het maximum), 10% korting op de aanvullende verzekering en 10 % korting op de tandarts verzekering.

Declaraties die je als ZZP online doet worden binnen 3 dagen betaald. Klik hier voor de Zilveren Kruis zorgverzekering met ZZP korting.

CZ ZZP zorgverzekering

Bij het inschrijven voor de CZ zorgverzekering kunt u aangeven dat u ZZP bent (collectiviteitsnummer 003871916). U krijgt dan 4% korting op de CZ basisverzekering, 8% korting op de aanvullende verzekering en 8% korting op de tandartsverzekering. Dat is een aanzienlijke besparing via de zorgverzekering ZZP.

Ook uw gezinsleden (dus ook uw partner) vallen onder de collectieve ZZP zorgverzekering van CZ, en u kunt gebruik maken van de ZZP Zorgcoach.

De zorgcoach geeft hulp en advies, helpt bij wachtlijstbemiddeling, kan een second opinion regelen en maakt voor u afspraken met zorgverleners. Ook mag u als ZZP jaarlijks gratis een fit-check doen dankzij deze ZZP collectieve zorgverzekering.

zorgverzekering zzp korting

ONVZ zorgverzekering ZZP

Ook bij inschrijving van de ONVZ zorgverzekering kunt u aangeven dat u een ZZP’er bent voor het VZZP collectief te selecteren (101233) bij de collectiviteit.

Bij dit zelfstandigencollectief krijgt u 4% korting op de basisverzekering en tot wel 15% op de aanvullende verzekering en de tandartsverzekering.

Het ONVZ ZZP Collectief biedt tevens de ruimste keuzevrijheid voor dokter en ziekenhuis, ruime vergoedingen en een mantelzorgcoach.

Univé ZZP zorgverzekering

Bij inschrijving voor de Univé zorgverzekering kunt u een collectief opgeven. Kies daar het VZZP collectief. U krijgt dan 3% korting op de basisverzekering, tot 10% korting op aanvullende verzekeringen en hebt recht op zorgbemiddeling en wachtlijstbemiddeling.

zzp zorgverzekering

VGZ ZZP zorgverzekering

Bij het ZZP collectief van de VGZ zorgverzekering (collectief  ZZPer collectiviteitsnummer 9921) krijgt u 4% korting op de basisverzekering en 15% op de aanvullende verzekering ZZP Werkt.

(Let op! Bij United Consumers krijgt u een procentje meer op de zelfde basisverzekering en 15% op alle aanvullende verzekeringen!

A.S.R., Zorg voor Ondernemers zorgverzekering

De A.S.R. zorgverzekering is de opvolger van De Amersfoortse zorgverzekering. En nog steeds is dit een extra interessante zorgverzekering voor ondernemers en ZZP’ers. ASR geeft niet alleen korting, maar hun speciale aanvullende Zorg voor Ondernemers zorgverzekering biedt onder andere ook een ondernemerscoach, een gratis health check, 500 euro vergoeding voor psychische hulp als dat nodig is, 5.000 euro extra dekking bij ernstige ziekte en ongeval en meer extra dekkingen voor ondernemer en ZZP’er.

Menzis zorgverzekering ZZP

Menzis geeft ZZP en ondernemer 5% korting op de basis zorgverzekering en 9% op de aanvullende verzekering. Ga naar Menzis en gebruik collectiviteitsnummer 54970. 

Nationale Nederlanden ZZP zorgverzekering

Bij Nationale Nederlanden bedraagt de basisverzekering korting 4% maar kan de korting op de aanvullende zorgverzekeringen wel oplopen tot 20%. Gebruik bij Nationale Nederland het zorgcollectief 70205 voor deze hoge korting voor ZZP en ondernemer.

 
Onderwerp:
Zoals u hierboven kunt zien is een ZZP zorgverzekering, een zorgverzekering voor een ZZP’er of zelfstandig ondernemer geen enkele probleem. Veel zorgverzekeringen geven korting aan een ZZP’er of kleine ondernemer via speciale ZZP collectieven. Vaak krijgt u de maximale toegelaten 5% korting op de basisverzekering en een hoge korting op de aanvullende verzekering. Ook zijn er vaak extra regelingen en dekkingen voor ZZP’ers en andere ondernemers. Onder andere Menzis, Zilveren Kruis, VGZ, Nationale Nederlanden, ASR  (voorheen de Amersfoortse), CZ. ONVZ en Univé hebben een ZZP verzekering of ZZP collectief voor kortingen en extra service voor ZZP’er en ondernemer.