DSW zorgverzekering

Prijs DSW zorgverzekering 2024: 149 euro per maand
Het verplichte eigen risico bij DSW bedraagt slechts 375 euro per jaar.

 

Is de DSW zorgverzekering voor u een goede zorgverzekering?

 


 

Informatie DSW zorgverzekering

Een lager eigen risico!

DSW hanteert als enige zorgverzekeraar een verplicht eigen risico dat 10 euro per jaar lager is, namelijk 375 euro. Hiermee zet DSW met de DSW zorgverzekering zowel de andere zorgverzekeraars als de politiek onder druk om hun zorgpremie en het eigen risico op het minst niet te verhogen.

 

Volledige keuzevrijheid

DSW biedt bij al zijn zorgverzekeringen volledige keuzevrijheid. Ook doet DSW ze niet aan collectieve korting op de zorgverzekering via collectieven.

DSW wil iedereen gemakkelijk toegankelijke en betaalbare zorg van een hoge kwaliteit bieden. Voor dit gemak betaalt u wel een prijs want DSW is geen goedkope zorgverzekering, maar wel een goede zorgverzekering.

 

Voordelen DSW zorgverzekering

  • Volledige vrije keuze van zorgverlener
  • U hoeft geen nota’s voor te schieten
  • Uitbetaling declaraties binnen 2 werkdagen.
  • Geen medische selectie, ook niet bij aanvullende verzekeringen.
  • 3 algemene aanvullende verzekeringen waarvan er 2 ook de tandartskosten dekken
  • Een 4e aanvullende verzekering, speciaal voor studenten.
  • Korting op de premie bij betaling per kwartaal, halfjaar of jaar (0,25, 0,5 en 1%)..
  • Extra eigen risico zelf kiezen in stappen van 100 euro (van 100 tot maximaal 500 euro).

 

Nadelen DSW zorgverzekering

  • Geen aparte tandartsverzekering
  • Geen goedkope zorgverzekering

 


 

Over DSW

DSW is een zelfstandige landelijk opererende zorgverzekeraar. Naast de DSW zorgverzekering verzorgt DSW ook reisverzekeringen.

DSW is met 460.000 verzekerden een kleinere zelfstandige zorgverzekeraar die regelmatig in het nieuws is omdat ze protest aantekenen tegen het steeds meer inperken van de vrije artsenkeuze door de vier grootste zorgverzekeraars (Achmea, VGZ, CA en Menzis). DSW directeur Chris Oomen verwijt de grote verzekeraars kartelvorming en kwam in conflict met André Rouvoet van de branchevereniging Zorgverzekeraars Nederland (ZN).

 


 

Samenvatting:
DSW is een trendsetter bij de zorgverzekeringen in Nederland. Ieder jaar is DSW de eerste die de zorgpremie bekend maakt. Dit is van invloed op de prijzen van andere zorgverzekeringen. Een DSW ziektekostenverzekering is geen goedkope zorgverzekering maar wel een goede zorgverzekering. DSW doet niet aan collectieve korting via een collectiviteit en heeft alleen een zorgverzekering met volledige vrijheid van het kiezen van de zorgverlener.