De Christelijke Zorgverzekeraar zorgverzekering

Prijzen De Christelijke Zorgverzekeraar zorgverzekering 2024:
De Christelijke Zorgverzekeraar Principe Budget 2024: 140,45 euro
De Christelijke Zorgverzekeraar Principe Natura 2024: 143,45 euro

 


Christelijke zorgverzekering

De Christelijke Zorgverzekeraar (voorheen bekend onder de naam ProLife) biedt een zorgverzekering gebaseerd op christelijke zorg: verantwoorde zorg, gedreven door liefde. Zorg is niet alleen iemand beter maken maar er is ook palliatieve zorg, jeugdzorg, verslavingszorg, maatschappelijke werk, kraamzorg, en zo zijn er nog meer vormen van zorg.

De Christelijke Zorgverzekeraar ondersteunt zijn deelnemers in al deze vormen van zorg met een zorgverzekering op christelijke grondslag.

Veel christelijke mensen stellen het op prijs als hun zorgverlener ook hun levensovertuiging deelt. Bij andere zorgverzekeringen krijgen ze steeds vaker te maken met verzekeraars die de behandelingen niet vergoeden omdat deze alleen willen werken met zorginstellingen waarmee ze contracten hebben afgesloten. Bij De Christelijke Zorgverzekeraar heb je deze problemen niet. De Christelijke Zorgverzekeraar maakt gebruik van christelijke zorgverleners en medische handelingen die het leven opzettelijk beëindigen worden niet vergoed.

De Christelijke Zorgverzekeraar restitutieverzekering is vanaf 2020 niet meer beschikbaar. Maar de natura verzekering van De Christelijke Zorgverzekeraar biedt een zeer goede dekking.
Sterke punten De Christelijke Zorgverzekeraar zorgverzekering:

  • Zorgverzekering gebaseerd op christelijke zorg.
  • Eigen risico te kiezen tussen 0, 100, 200, 300, 400 of 500 euro.
  • Een zorgcoach helpt bij wachtlijstbemiddeling, een geschikte zorgverlener zoeken en zorgvragen.
  • Een vertrouwensarts met een christelijke achtergrond helpt bij vragen over een kinderwens, gezinsplanning, fertiliteitsproblemen en rondom palliatieve zorg.
  • Via internet kunt u vragen stellen aan huisartsen, een diëtiste en een fysiotherapeut.
  • U kunt volgens de polisvoorwaarden gebruik maken van de regeling voor zittend ziekenvervoer.
  • Leden van de EO, Unie KBO, het Reformatorisch dagblad, NPV, VBOK, RMU, CGMV en Helpende Handen krijgen korting op hun De Christelijke Zorgverzekeraar zorgverzekering

 

Nadelen Pro Life zorgverzekering

  • Geen dekking voor abortus, euthanasie en geslachtsveranderende ingrepen (al ziet de doelgroep dit eerder als voordeel)
  • Geen restitutieverzekering meer (vanaf 2020).

 


 

Christelijke budget zorgverzekering

Naast de natura zorgverzekering biedt Pro Life / De Christelijke Zorgverzekeraar sinds 2019 ook een budget zorgverzekering. Dit is de eerste christelijke budget zorgverzekering. Bij hun budget-zorgverzekering, genaamd De Christelijke Zorgverzekeraar Principe Polis Budget, krijgt u alleen 100% vergoed als u naar een geselecteerde zorgverlener gaat. Kiest u toch voor een andere behandelaar, dan krijgt u maar 75% vergoed.

Een jaar later is de restitutie verzekering afgeschaft. Deze vorm zorgverzekering, waarbij iedere zorgverlener 100% vergoed wordt, past niet in de opzet van De Christelijke Zorgverzekeraar waarbij men gebruik wil maken van christelijke zorgverleners.

 


 

Over De Christelijke Zorgverzekeraar

De Christelijke Zorgverzekeraar (voorheen Pro Life) zorgverzekering is onderdeel van Achmea één van de grootste zorgverzekeraars van Nederland. Ook Zilveren Kruis, FBTO, Avero, Interpolis en Centraal Beheer zijn onderdeel van Achmea. Met een De Christelijke Zorgverzekeraar zorgverzekering profiteert u dus van de grote kennis, contacten en afspraken van dit grote verzekeringsconcern.

Samenvatting:
De Christelijke Zorgverzekeraar is een christelijke zorgverzekeringsmaatschappij onder de paraplu van het verzekeringsconcern Achmea. De Christelijke Zorgverzekeraar biedt een christelijke zorgverzekering waarbij christelijke normen en waarden het uitgangspunt van de verzekering vormen. De geboden zorg en ondersteuning is gebaseerd op christelijke waarden en een christelijke levensstijl. Kijk hier boven  voor alle informatie, dekkingen en premies van een De Christelijke Zorgverzekeraar christelijke zorgverzekering.