Korting zorgverzekering via collectiviteiten

Er zijn diverse manieren om een korting op de zorgverzekering te krijgen. Hier alle informatie over deze zorgverzekering kortingen.

Collectiviteit is een soort kwantumkorting die op zorgverzekeringen geven wordt als een grote groep mensen zich aanmeldt. Collectiviteit werd in eerste instantie gegeven als er een overeenkomst was tussen een werkgever en een verzekeringsmaatschappij. Werkgevers van het bedrijf kregen dan korting als ze zich bij die verzekeraar aansloten. Hierdoor sloot het personeel massaal hun ziektekostenverzekering af bij die zorgverzekeraar.

Tegenwoordig is het veel makkelijker om aan een collectiviteit korting op een zorgverzekering te maken. Veel zorgverzekeraars zijn scheutig met kortingen en geven collectiviteit kortingen aan zo veel mogelijk mensen. U bent vaak niet meer afhankelijk van een overeenkomst tussen een verzekeraar en uw werkgever maar krijgt ook collectiviteit korting als u lid bent van een club, werkzaam bent in een bepaald beroep of zelfs als u belooft dagelijks te bewegen.


Hoe kunt u collectiviteit korting krijgen? Dat kan op onderstaande manieren:

Maak een keuze en profiteer van een interessante korting op uw zorgverzekering.

 
Geen collectieve korting basis zorgverzekeringen vanaf 2023
Vanaf 2023 afgelopen met de collectieve kortingen. Er mag dan namelijk geen korting meer gegeven worden op de basisverzekering, alleen nog maar op aanvullende verzekeringen.

De minister van zorg wil van de collectieve korting op de basis zorgverzekering af omdat deze de premies ondoorzichtig maakt en omdat het niet eerlijk is als iemand meer voor zijn zorgverzekering moet betalen dan een ander.

Dit hoeft niet nadelig te zijn voor de verzekerden omdat de zorgverzekeraars dan iedereen een lagere premie kunnen aanbieden. Dit is nu al indirect het geval omdat sommige zorgverzekering een collectieve zorgverzekering aanbieden die voor iedereen te gebruiken is (zie hier boven).

Onderwerpen:
Collectiviteiten zorgverzekeringen. Collectieve korting op zorgverzekering via werkgever, via club, via vereniging of korting zorgverzekering voor iedereen.