Zorgverzekeringen jongeren

Jongeren zijn een interessante markt voor zorgverzekeraars. Ze hopen de jongeren voor langere tijd aan zich te binden en hopen dat deze jongen mensen mindere kosten declareren. De zorgverzekeraars bieden dan ook interessante zorgverzekeringen voor studenten en andere jongeren aan. Zorgverzekeringen met een goede dekking, en vaak de nodige extra’s voor wie deze zorgverzekering afsluit.

Hieronder vind je de beste zorgverzekeringen voor jongeren.

  1. ZieZo
  2. Just
  3. Zekur
  4. Besured

zorgverzekering jongeren en studenten


 

Gericht op 18 plussers en twintigers, maar basisverzekering door iedereen af te sluiten

Jongeren tot 18 jaar zijn gratis bij hun ouders meeverzekerd. Deze zorgverzekeringen zijn daarom gericht op 18 plussers. Denk daarbij aan jonge vrouwen en mannen van 18 tot ongeveer 30 jaar. Lijkt een zorgverzekering voor jongeren u interessant maar bent u ouder? Dan is dat geen probleem. Zorgverzekeraars hebben een acceptatieplicht voor hun zorgverzekering  (de basisverzekering) en dat geldt ook voor zorgverzekeringen voor jongeren. Ze mogen dus geen klanten weigeren.

Voor de basisverzekering maakt het ook niet uit. Daarvoor is de zorg wettelijk geregeld en daarom voor iedere verzekering gelijk.

 


 

Ouder? Dan oppassen met aanvullende pakketten

Bij de aanvullende pakketten kan het anders zijn. De inhoud daarvan is namelijk wel op jongeren afgestemd. Veel zorg die jonge mensen niet gebruiken wordt buiten het pakket gehouden om de premie laag te houden. Ook mag een zorgverzekeraar voor de aanvullende pakketten een hoge prijs vragen die ouder zijn dan de doelgroep en ze mogen ze voor aanvullende verzekeringen (waaronder ook de tandartsverzekering) zelfs weigeren.

Bent  u van plan om alleen basisverzekering af te sluiten? Dan staat niets u in de weg om ook als u ouder dan 30 bent een goedkope zorgverzekering voor jongeren af te sluiten. De verzekeraar is daar minder blij mee want de premie is afgestemd op scholieren en andere jongeren die als klant minder zorgkosten met zich meebrengen.

 


 

Zelf zorgverzekering kiezen scheelt vaak geld

39% van de jong volwassenen die 18 worden laten hun ouders de zorgverzekering kiezen. Deze schrijven hen dan vaak weer bij de bestaande zorgverzekering in. Zonde, want jongeren kunnen veel besparen op hun zorgverzekering.

 Onderwerpen:
Zorgverzekering jongeren, tieners, zorgverzekeringen jongere.