Interpolis zorgverzekering

Prijzen Interpolis zorgverzekering 2024:
Interpolis ZorgCompact 2024  (budgetpolis): 139,95 euro per maand
Interpolis ZorgActief 2024 (naturapolis): 147,45 euro per maand

Is een Interpolis zorgverzekering interessant voor u?

 

 


 

Informatie Interpolis zorgverzekeringen

Voor 2024 biedt Interpolis twee zorgverzekeringen aan.

 

Interpolis ZorgCompact

De ZorgCompact is de goedkoopste Interpolis zorgverzekering, maar hierbij moet u wel alles via internet regelen. Ook het bestellen van medicijnen en het contact met de klantenservice. Deze zorgverzekering kent ook maar één (beperkt) aanvullend pakket. Deze dekt slechts 1 tandartscontrole per jaar en zes fysiobehandelingen. Interpolis mikt met deze wat meer beperkte zorgverzekering vooral op jongeren.

 

Interpolis ZorgActief

ZorgActief is de uitgebreidere Interpolis zorgverzekering. Bij ZorgActief mag u wel de klantenservice bellen en er is de mogelijkheid het eigen risico gespreid te betalen. Er is een goede dekking voor ziekenhuizen en huisartsen, maar geen volledig vrije keuze van overige zorgverlener (als u 100% vergoed wil hebben).

Het echt grote verschil tussen Interpolis ZorgCompact en ZorgActief zorgverzekering zit hem echter in de mogelijkheden om u aanvullend te verzekeren. Bij Interpolis ZorgActief kunt u zich wel goed extra verzekeren. Daarvoor zijn drie aanvullende verzekeringen en drie tandartsverzekeringen beschikbaar.

Alle drie de aanvullende pakketten beiden dekking voor fysiotherapie (6, 12 of 20 behandelingen). Bij de twee laatste mag u de behandelingen delen met uw partner (mits deze natuurlijk hetzelfde als u verzekerd is). Bij deze aanvullende verzekering heeft u dan samen 24 of 40 behandelingen af te nemen. Dit principe is erg handig als de ene persoon behandelingen te kort komt of als u niet weet wie er fysio nodig gaat hebben, en hoeveel.

Deze twee laatste aanvullende Interpolis zorgverzekeringen bieden ook vergoedingen voor mantelzorg, orthodontie (eventueel met wachttijd van een jaar), kraamzorg en kinderopvang bij ziekenhuisopname van een ouder. Het meest uitgebreide pakket dekt ook beweegzorg zoals acupunctuur.

 


 

Voordelen Interpolis zorgverzekering

  • Korting bij betalen per jaar, (2%) halfjaar of kwartaal (1%).
  • Eigen risico van 100, 200, 300, 400 of 500 euro mogelijk.
  • Bij de twee van de aanvullende verzekeringen kunnen twee volwassenen die beide de verzekering hebben de fysio-behandelingen van elkaar gebruiken.

Nadelen Interpolis zorgverzekering

  • Bij de goedkoopste verzekering kan alleen een zeer beperkte aanvullende verzekering worden afgesloten.
  • Bij goedkoopste verzekering is er alleen online contact mogelijk, dus niet telefonisch.
  • Geen zorgverzekering met volledig vrije keuze van zorgkiezer.
  • Alleen af te sluiten via de Rabobank.

 


 

Over Interpolis

Interpolis is een toonaangevende verzekeraar in Nederland. Naast de zorgverzekering bieden ze ook andere verzekeringen voor particulieren en bedrijven zoals schadeverzekeringen, reisverzekeringen, rechtsbijstandverzekeringen en overlijdensrisicoverzekeringen. Interpolis streeft er naar het verzekeren zo transparant en duidelijk mogelijk te maken. Interpolis doet ook veel aan preventie en voorlichting.

Interpolis maakt deel uit van Achmea, evenals de zorgverzekeraars Centraal Beheer Achmea, FBTO en Zilveren Kruis Achmea. Interpolis werkt nauw samen met de Rabobank die vroeger eigenaar en thans mede-aandeelhouder van het verzekeringsconcern is. Omdat de Interpolis zorgverzekering alleen via de Rabobank afgesloten kan worden wordt de Interpolis zorgverzekering ook wel Rabobank zorgverzekering genoemd.

 


 

Onderwerp:
De Interpolis zorgverzekering is een Rabobank zorgverzekering. Interpolis biedt een budget zorgverzekering en een naturapolis aan. De Interpolis zorgverzekering wordt verzorgd door het Achmea concern.