Vergoeding alternatieve geneeswijzen zorgverzekering

Naast de reguliere zorg zijn er ook de alternatieve geneeswijzen. Voorbeelden van alternatieve geneeswijzen zijn acupunctuur, homeopathie en chiropractie. Al deze alternatieve geneeswijzen vallen niet onder de basisverzekering van de zorgverzekering.

Wilt u deze alternatieve behandelingen volgen en wil u die alternatieve behandelingen door uw zorgverzekering vergoed krijgen? Dan zal u zich aanvullend voor alternatieve geneeswijzen moeten verzekeren.


 

Goede zorgverzekering voor alternatieve geneeswijzen

Welke zorgverzekeraars hebben een goede aanvullende zorgverzekering voor alternatieve geneeswijzen? Wat is voor u de beste zorgverzekering alternatieve geneeswijzen?

Dat kunt u heel makkelijk nagaan bij een goede productvergelijking / prijsvergelijking zorgverzekeringen.

 

Niet iedere alternatieve genezer wordt vergoed

Let op! Mensen kunnen zich eenvoudig alternatief genezer noemen, maar dat betekent niet dat de verzekeringsmaatschappijen dan zomaar zijn of haar behandelingen gaan vergoeden. 
Ook niet als men aanvullend voor alternatieve geneeswijzen is verzekerd. De zorgverzekeraar wil wel weten dat hij met een echte genezer te maken heeft en niet met een kwakzalver.

Daarom moet de alternatieve genezer vaak zijn aangesloten bij de een door de zorgverzekeraar erkende beroepsvereniging. Check dit voor u met een alternatieve genezer in zee gaat! Het is het meest veilig om dit bij uw zorgverzekeraar na te vragen. Dan weet u zeker dat u een duidelijk antwoord krijgt en dan weet u 100% zeker of uw zorgverzekering de gemaakte kosten voor alternatieve geneeswijze behandeling vergoed of niet.

Zie ook: Overzicht vergoeding zorgverzekering

 


 

Samenvatting:
Alternatieve geneeswijzen  zoals acupunctuur, homeopathie en chiropractie worden niet door de basisverzekering van de zorgverzekering vergoed. Voor een vergoeding alternatieve geneeswijzen moet u zich aanvullend verzekeren. In bovenstaand overzicht kunt u zien wat de vergoeding alternatieve geneeswijzen per zorgverzekering is. Om voor een vergoeding alternatieve geneeswijzen in aanmerking te komen moet de behandeling wel een erkende alternatieve geneeswijze zijn en worden gedaan door een erkende alternatieve genezer.