Vergoeding alternatieve geneeswijzen zorgverzekering

Naast de reguliere zorg zijn er ook de alternatieve geneeswijzen. Voorbeelden van alternatieve geneeswijzen zijn acupunctuur, homeopathie en chiropractie. Dit soort geneeswijzen vallen geen van allen onder de basisverzekering. Wilt u dit soort behandelingen volgen en wil u dat door uw zorgverzekering vergoed krijgen? Dan zal u zich aanvullend voor alternatieve geneeswijzen moeten verzekeren.

Goede zorgverzekeringen voor alternatieve geneeswijzen

Welke zorgverzekeraars hebben een goede aanvullende zorgverzekering voor alternatieve geneeswijzen? Dat kunt u heel makkelijk nagaan in het overzicht vergoedingen alternatieve geneeswijzen per zorgverzekering. In dit overzicht staan alle vergoedingen, voorwaarden en premies per aanvullende zorgverzekering.

Niet iedere alternatieve genezer wordt vergoed

Let op! Mensen kunnen zich eenvoudig alternatief genezer noemen, maar dat betekent niet dat de verzekeringsmaatschappijen dan zomaar zijn of haar behandelingen gaan vergoeden. Ook niet als men aanvullend voor alternatieve geneeswijzen is verzekerd. De zorgverzekeraar wil wel weten dat hij met een echte genezer te maken heeft en niet met een kwakzalver.

Daarom moet de alternatieve genezer vaak zijn aangesloten bij de een door de zorgverzekeraar erkende beroepsvereniging. Check dit voor u met een alternatieve genezer in zee gaat! Het is het meest veilig om dit bij uw zorgverzekeraar na te vragen. Dan weet u zeker dat u een duidelijk antwoord krijg of uw zorgverzekering de kosten vergoed of niet.