Vergoeding ergotherapeut zorgverzekering

Wat is ergotherapie?
Ergotherapie is paramedische zorg die mensen helpt dagelijkse activiteiten uit te voeren. Dat kunnen activiteiten zijn die niet meer uitgevoerd kunnen worden door lichamelijke of psychische problemen. Dat kunnen problemen zijn met handelingen als zelf aankleden of douchen, maar ook revalidatie na een ongeluk kan onder ergotherapie vallen.

Ergotherapie kind
Ook kinderen kunnen ergotherapie nodig hebben, bijvoorbeeld omdat ze door problemen met de oog/hand coördinatie moeite hebben met schrijven. En bij beginnende dementie kan ergotherapie mensen helpen om langer zelfstandig te leven. Kortom ergotherapie is een breed begrip.

Een goede productvergelijker van zorgverzekeringen kan u aan de hand van uw gewenste zorg adviseren wat voor u de beste en goedkoopste zorgverzekering is.

Tip: Doe een onafhankelijk zorgverzekering vergelijk en binnen 5 minuten weet u wat voor u de beste en goedkoopste zorgverzekering is.

Ergotherapie is dus een ruim begrip en de kans dat er gebruik van een ergotherapeut gemaakt moet worden is vrij groot. Daarom kijken we hier naar de dekking van ergotherapie door de zorgverzekering.


 

Vergoeding ergotherapie basisverzekering

Ergotherapie wordt in beperkte mate door de basisverzekering van de zorgverzekering vergoed. Na verwijzing van een huisarts, bedrijfsarts of medisch specialist wordt maximaal 10 uur aan behandelingen door de ergotherapeut per jaar door de basisverzekering van de zorgverzekering vergoed.

Het is wel verstandig om voor de ergotherapie start even bij uw zorgverzekeraar te controleren of er inderdaad van vergoeding sprake is. Hou er ook rekening meer dat ergotherapie onder het eigen risico van de basisverzekering valt.
 

Aanvullende verzekering ergotherapie

10 uur aan ergotherapie kan weinig zijn. Daarom bieden diverse zorgverzekeraars de mogelijkheid u aanvullend te verzekeren om zo meer uren aan ergotherapie vergoed te krijgen.

Bij de meeste aanvullende zorgverzekeringen met ergotherapie in het pakket is de vergoeding die u voor deze ergotherapie krijgt maar marginaal. Meestal wordt extra ergotherapie 100% vergoed, maar blijft dit beperkt tot 2 of 3 uurtjes per jaar. Ook zijn er veel aanvullende verzekeringen die ergotherapie alleen bij kinderen vergoeden.

Gebruik een productvergelijker zorgverzekering om te zien welke zorgverzekering wat op het gebied van ergotherapie vergoed. Ook kunt u zien wat alle aanvullende verzekeringen voor ergotherapie kosten en wat voor u de goedkoopste zorgverzekering met de gewenste dekking voor ergotherapie is.

Zie ook:


 

Samenvatting:
De ergotherapie vergoeding door de basisverzekering zorgverzekering bedraagt maximaal 10 uur. Voor meer behandelingen ergotherapeut dient u zich aanvullend te verzekeren. Bovendien vindt u een zorgverzekering prijsvergelijker met alle zorgverzekeringen, hun prijs, en hun vergoeding ergotherapie.