Voordelen overstappen

Wat zijn de voordelen van overstappen?

Waarom zou u overstappen naar een andere zorgverzekering? Daarvoor zijn verschillende redenen aan te voeren.

De nieuwe zorgverzekering is goedkoper

De meest voorkomende reden om te wisselen van zorgverzekering is de prijs van de verzekering. De zorgverzekering 2021 zal aanmerkelijk duurder zijn dan die van 2020 omdat de alle zorgverzekeraars hun zorgverzekering premies met een paar euro per maand verhogen.

Ook zijn er zorgverzekeraars die de vergoedingen van hun aanvullende zorgverzekeringen hebben teruggedraaid en bijvoorbeeld minder behandelingen fysiotherapie vergoeden. Sommige verzekeraars doen zelfs beide, minder dekking en een hogere premie!

Daardoor is het de verwachting dat er voor 2021 een record aantal mensen zullen overstappen. De zorgpremies zijn voor 2021 sterk veranderd en mensen zullen na het bericht van hun premieverhoging op zoek gaan naar een goedkopere verzekering. Daardoor zullen er veel verschuivingen plaats vinden op het gebied van de zorgverzekeringen waarvan vooral de goedkope zorgverzekeringen zullen profiteren.

TIP: Kijk bij het vergelijken van de prijzen van zorgverzekeringen niet alleen naar de prijs van de basisverzekering, maar ook naar die van aanvullende zorgverzekeringen. Dat kunt u het best doen via een vergelijker zorgverzekeringen.

De nieuwe zorgverzekering is beter

Het is niet verstandig om alleen naar de prijs te kijken als u zorgverzekeringen vergelijkt. Kijk ook naar de dekking en de extra’s. De dekking van de basisverzekering is bij alle verzekeraars gelijk, maar in de aanvullende verzekeringen kunnen veel verschillen zitten. Ook dit is goed via de bovenstaande vergelijkers te achterhalen U geeft uw wensen en eisen op en ziet welke zorgverzekeringen daaraan voldoen en wat deze kosten.

U geeft bijvoorbeeld het minimale aantal fysio behandelingen op dat u wenst, het bedrag dat u voor de tandarts wilt kunnen declareren en de bovengenoemde vergelijker van zorgverzekeringen geeft aan met welke zorgverzekering u het goedkoopst uit bent.

Een prijsstijging kost een zorgverzekeraar klanten, maar beknibbelen op de zorg valt minder op. Door de dekking van aanvullende pakketten wat te beperken kan een zorgverzekeraar ook op zijn kosten besparen. Ook dit is een goede reden om ieder jaar uw zorgverzekering te vergelijken. Want misschien is de dekking niet meer toereikend.

Met de bovenstaande vergelijker zorgverzekeringen kunt u in een paar minuten tijd een vergelijk doen waarin alle gangbare zorgverzekeringen worden meegenomen.

Bonus bij afsluiten zorgverzekering

Soms worden er heel interessante bonussen en cadeaus gegeven aan nieuwe klanten, en soms zelfs een cashback. Dat kan ook een rol spelen bij het overstappen, al moet je de keuze daar natuurlijk nooit helemaal van af laten hangen.

Helaas komen dit soort acties nauwelijks nog voor, maar de acties die er zijn kunt u via de links hierboven vinden.

Samenvatting:
Hierboven kijken we naar de reden waarom mensen van dit jaar veel van zorgverzekering gaan wisselen. Alle zorgverzekeraars verhogen voor 2021 hun zorgpremie en vaak worden aanvullende pakketten uitgekleed om kosten te besparen. Een vergelijk zorgverzekeringen geeft u snel inzage in de zorgverzekeringen 2021 die voor u interessant zijn.