Voordelen overstappen

Wat zijn de voordelen van overstappen?

Waarom zou je overstappen naar een andere zorgverzekering? Daarvoor zijn verschillende redenen aan te voeren.

 

De nieuwe zorgverzekering is goedkoper

De meest voorkomende reden om te wisselen van zorgverzekering is de prijs van de verzekering. De zorgverzekering 2019 zal aanmerkelijk duurder zijn dan die van 2018 omdat alle zorgverzekeraars hun premies met een paar euro per maand verhogen. Daardoor is het de verwachting dat er voor 2019 een record aantal mensen zullen overstappen. De zorgpremies zullen sterk veranderen en mensen zullen na het bericht van hun premieverhoging op zoek gaan naar een goedkopere verzekering. Daardoor zullen er veel verschuivingen plaats vinden op het gebied van de zorgverzekeringen waarvan vooral de goedkope zorgverzekeringen zullen profiteren.

TIP: Kijk bij het vergelijken van de prijzen van zorgverzekeringen niet alleen naar de prijs van de basisverzekering, maar ook naar die van aanvullende zorgverzekeringen. Dat kunt u het best doen via een vergelijker zorgverzekeringen.

De nieuwe zorgverzekering is beter

Het is niet verstandig om alleen naar de prijs te kijken als u zorgverzekeringen vergelijkt. Kijk ook naar de dekking en de extra’s. De dekking van de basisverzekering is bij alle verzekeraars gelijk, maar in de aanvullende verzekeringen kunnen veel verschillen zitten. Ook dit is goed via de bovenstaande vergelijkers te achterhalen U geeft uw wensen en eisen op en ziet welke zorgverzekeringen daaraan voldoen en wat deze kosten.

Een prijsstijging kost een zorgverzekeraar klanten, maar beknibbelen op de zorg valt minder op. Door de dekking van aanvullende pakketten wat te beperken kan een zorgverzekeraar ook op zijn kosten besparen. Ook dit is een goede reden om ieder jaar uw zorgverzekering te vergelijken. Want misschien is de dekking niet meer toereikend.

 

Bonus bij afsluiten zorgverzekering

Soms worden er heel interessante bonussen en cadeaus gegeven aan nieuwe klanten, en soms zelfs een cashback. Dat kan ook een rol spelen bij het overstappen, al moet je de keuze daar natuurlijk nooit helemaal van af laten hangen.