De Friesland zorgverzekering

Prijzen De Friesland zorgverzekering 2020:
Zelf Bewust (budget): 110,50 euro
Alles Verzorgd (natura): 125,45 euro
Vraag hier uw premie op!

Vanaf 2020 heeft De Friesland geen restitutieverzekering meer. Via de natura polis heeft u echter landelijk toegang tot veel zorgverleners.

De Friesland is een zorgverzekering die in heel Nederland populair is. Het is dan ook geen regionale zorgverzekering maar een landelijke zorgverzekeraar. Toch is deze zorgverzekering vooral in Friesland populair. 60% van de Friezen heeft een De Friesland zorgverzekering.

Is deze zorgverzekering interessant?  Hier alle informatie en prijzen en vergelijk de Friesland zorgverzekering met andere zorgverzekeringen.

Aanvullende verzekeringen bij De Friesland

 • Al vanaf 1,95 euro per maand aanvullend verzekerd via AV Instap. Deze verzekering dekt tandartskosten na een ongeval, spoedeisende hulp in het buitenland en reiskosten ziekenbezoek en verblijfskosten.
 • Met AV Budget bent u tevens voor 9 behandelingen fysiotherapie verzekerd. Ook anticonceptie (vanaf 21 jaar) valt onder deze aanvullende zorgverzekering.
 • Bij AV Standaard komt daar een vergoeding voor brillen, lenzen en alternatieve geneeswijzen bij. Bovendien stijgt het aantal vergoede fysio behandelingen naar 12.
 • AV Extra dekt 20 behandelingen van de fysiotherapeut per jaar. Ook biedt deze aanvullende verzekering van De Friesland hoge dekkingen voor alternatieve zorg, brillen en contactlenzen.
 • Bij AV Optimaal van De Friesland zijn de dekkingen helemaal royaal. Met bijvoorbeeld 36 fysio behandelingen!

Ook voor de tandarts heeft De Friesland meerdere aanvullende verzekeringen. Hierbij worden consult, controle, preventie, verdoving en vulling voor 100% vergoed en de meeste andere tandartskosten voor 80%. Bij de meest uitgebreide tandartsverzekering van De Friesland is ook orthodontie voor volwassenen tot 750 euro gedekt.

Sterke punten De Friesland zorgverzekering

 • Voordelige basisverzekering van goede kwaliteit.
 • Mogelijkheid om het eigen risico gespreid te betalen.
 • Keuze uit 5 aanvullende verzekeringen en 3 tandartsverzekeringen.
 • Dekking tot wel 36 behandelingen voor fysiotherapie mogelijk.
 • Orthodontie voor volwassenen gedekt in de meest uitgebreide tandartsverzekering.
 • Tot 2% korting bij betalen per jaar, halfjaar of kwartaal.
 • Declareren via een foto en een app.
 • Ook voor mensen buiten Friesland.

Informatie De Friesland

Hoewel de naam De Friesland een regionale verzekeraar doet vermoeden opereert deze zorgverzekeraar landelijk. Met een half miljoen verzekerden is De Friesland zelfs de vijfde zorgverzekeraar van Nederland. De Friesland is een echte specialist in zorgverzekeringen.

De organisatie is in 1990 ontstaan uit een fusie van diverse Friese ziekenfondsen. Aanvankelijk was De Friesland het ziekenfonds van die provincie maar na overgang van ziekenfonds naar zorgverzekering is De Friesland een landelijk opererende zorgverzekeraar geworden. Hun hoofdkantoor staat nog wel steeds in Friesland en een groot deel van de verzekerden komt daar ook nog steeds vandaan. Het marktaandeel van de De Friesland zorgverzekering bedraagt in de provincie Friesland circa 60%!

De Friesland biedt een moderne zorgverzekering waarbij u alles digitaal kunt regelen en digitaal hulpmiddelen kunt bestellen.