De Friesland zorgverzekering

Prijzen De Friesland zorgverzekering 2024:
De Friesland Zelf Bewust 2024 (budget):  136,95 euro per maand
De Friesland Alles Verzorgd 2024 (natura): 147,45 euro

 


 

Informatie De Friesland zorgverzekering

Vanaf 2020 heeft de zorgverzekeraar De Friesland geen restitutieverzekering meer. Via de natura polis heeft u echter landelijk toegang tot veel zorgverleners.

De Friesland is een zorgverzekeraar die in heel Nederland populair is. Het is dan ook geen regionale zorgverzekering maar een landelijke zorgverzekeraar. Toch is deze zorgverzekering vooral in Friesland populair. 60% van de Friezen heeft een De Friesland zorgverzekering.

 

Aanvullende verzekeringen bij De Friesland

Bij De Friesland zorgverzekeraar hangt het van de gekozen basisverzekering af welke aanvullende verzekeringen u kunt kiezen. De Zelf Bewust Polis biedt keuze uit 3 aanvullende verzekeringen, bij een Alles Verzorgd Polis kunt u uit 5 aanvullende pakketten kiezen.

 • Al vanaf 1,95 euro per maand aanvullend verzekerd via AV Instap. Deze verzekering dekt tandartskosten na een ongeval, spoedeisende hulp in het buitenland en reiskosten ziekenbezoek en verblijfskosten.
 • Met AV Opstap (alleen bij Zelf Bewust) bent u tevens voor 6 fysio behandelingen verzekerd.
 • Met AV Budget (alleen bij Alles Verzorgd) bent u voor slechts een kleine meerprijs voor 9 behandelingen fysiotherapie verzekerd.
 • Bij AV Standaard (alleen bij Alles Verzorgd) komt daar een vergoeding voor brillen, lenzen en alternatieve geneeswijzen bij. Bovendien stijgt het aantal vergoede fysio behandelingen naar 12.
 • AV Extra (alleen bij Alles Verzorgd) dekt 20 behandelingen van de fysiotherapeut per jaar. Ook biedt deze aanvullende verzekering van De Friesland hoge dekkingen voor alternatieve zorg, brillen en contactlenzen.
 • Bij AV Optimaal (alleen bij Alles Verzorgd) van De Friesland zijn de dekkingen helemaal royaal. Met bijvoorbeeld 36 fysio behandelingen!

Ook voor de tandarts heeft De Friesland zorgverzekeraar meerdere aanvullende verzekeringen. Hierbij worden consult, controle, preventie, verdoving en vulling voor 100% vergoed en de meeste andere tandartskosten voor 80%. Bij de meest uitgebreide tandartsverzekering van de zorgverzekeraar De Friesland is ook orthodontie voor volwassenen tot 750 euro gedekt.

 

Sterke punten De Friesland zorgverzekering

 • Voordelige basisverzekering van goede kwaliteit.
 • Mogelijkheid om het eigen risico gespreid te betalen.
 • Keuze uit 3 of 5 aanvullende verzekeringen en 3 tandartsverzekeringen.
 • Dekking tot wel 36 behandelingen voor fysiotherapie mogelijk.
 • Orthodontie voor volwassenen gedekt in de meest uitgebreide tandartsverzekering.
 • Tot 2% korting bij betalen per jaar, halfjaar of kwartaal.
 • Declareren via een foto en een app.
 • Ook voor mensen buiten Friesland.

 

Is deze zorgverzekering interessant?  Vergelijk de Friesland zorgverzekering met andere zorgverzekeringen.

 


 

Informatie De Friesland zorgverzekeraar

Hoewel de naam De Friesland een regionale verzekeraar doet vermoeden opereert deze zorgverzekeraar landelijk. Met een half miljoen verzekerden is De Friesland zelfs de vijfde zorgverzekeraar van Nederland. De Friesland is een echte specialist in zorgverzekeringen.

De organisatie is in 1990 ontstaan uit een fusie van diverse Friese ziekenfondsen. Aanvankelijk was De Friesland het ziekenfonds van die provincie Friesland maar na overgang van ziekenfonds naar zorgverzekering is De Friesland een landelijk opererende zorgverzekeraar geworden.

Het hoofdkantoor staat nog wel steeds in Friesland (Leeuwarden) en een groot deel van de verzekerden komt daar ook nog steeds vandaan. Het marktaandeel van de De Friesland zorgverzekering bedraagt in de provincie Friesland circa 60%!

De Friesland biedt een moderne zorgverzekering waarbij u alles digitaal kunt regelen en digitaal hulpmiddelen kunt bestellen.

 


 

Onderwerp:
De zorgverzekeraar De Friesland biedteen heel betaalbare zorgverzekering met veel keuzemogelijkheden. Met name bij de naturapolis kunt u een keuze maken uit veel aanvullende pakketten waarvan de meest uitgebreide veel dekking bieden. Een De Friesland zorgverzekering is een landelijke zorgverzekering.