1 zorgverzekering voor gezin vaak niet interessant

De meeste gezinnen sluiten één zorgverzekering af. Dus een zorgverzekering samen met hun partner, en eventueel ook met meerderjarige kinderen. Maar is dat verstandig? Nee, meestal niet!

U krijgt namelijk geen cent korting als je samen met je partner een zorgverzekering afsluit. Dus waarom zou u? Ieder mens heeft namelijk zijn eigen zorgbehoeften. Voor u is een fysio-verzekering misschien wel rendabel, maar voor u partner niet. En uw meerderjarig kind is waarschijnlijk veel goedkoper uit met een zorgverzekering voor jongeren.

Tip 1: Doe voor ieder meerderjarig lid van de familie een apart vergelijk zorgverzekeringen. Dan ziet per persoon wat de goedkoopste zorgverzekering naar uw behoeften is.

Tip 2: Kinderen onder de 18 zijn gratis meeverzekerd bij hun ouders. Maar ze kunnen gebruik maken van de zorgverzekering (en aanvullende verzekeringen) van slechts 1 van de ouders. Je hoeft dus maar één van de ouders te verzekeren voor bijvoorbeeld de beugeltandarts of de fysiotherapeut als je dat voor de kinderen doet.

zorgverzekering gezin / samen met partner