Zorgverzekeringen 2020 vergelijken

Ook voor komend jaar zijn er weer veel zorgverzekeringen om uit te kiezen. Met allemaal weer andere prijzen en vaak andere dekkingen dan dit jaar. Door de vele bomen ziet u misschien het bos niet meer. Een programma dat de zorgverzekeringen snel voor u met elkaar vergelijkt kan u daarom erg helpen. Er zijn veel van deze vergelijkingssites voor de zorgverzekeringen.

Maar let op. Deze vergelijkers zijn niet altijd even goed, niet even onafhankelijk en niet even compleet. Daardoor hebben wij hieronder een overzicht gemaakt van de beste sites om de zorgverzekeringen te vergelijken. 

Onderstaande sites vergelijken onafhankelijk alle zorgverzekeringen

Dit zijn de beste vergelijkingssites van zorgverzekeringen.

Objectieve prijsvergelijkers
Al deze sites voor zorgverzekeringen vergelijken dragen het Keurmerk Objectief Vergelijken. Dit garandeert een compleet, eerlijk en onafhankelijk advies.

Meer dan een prijsvergelijk zorgverzekeringen
Een goede vergelijkingssite voor zorgverzekeringen doet meer dan de prijs vergelijken. Ook de dekkingen worden met elkaar vergeleken en u krijgt een op prijs gesorteerd overzicht van alle zorgverzekeringen die bij uw wensen en eisen aansluiten. Hierover hier onder meer.

Korting bij vergelijken zorgverzekeringen
Deze sites die de zorgverzekeringen vergelijken bieden bij diverse verzekeringsmaatschappijen extra korting als u uw nieuwe zorgverzekering via de vergelijkingssite afsluit. Ook geven de zorgverzekering vergelijkingssites regelmatig cadeaus weg als u via hen de zorgverzekering afsluit. Dat kan bijvoorbeeld een elektrische tandenborstel zijn of een gratis aanvullende verzekering. 

U kunt een zorgverzekering natuurlijk altijd ook direct bij de verzekeraar afsluiten. Kijk hier voor de beste zorgverzekeraars. Maar het afsluiten via de vergelijkingssite heeft meestal alleen voordelen en geen nadelen.

Basisverzekeringen vergelijken
De sites die zorgverzekeringen vergelijken zijn het best in het vergelijken van de basispakketten. De inhoud hiervan is immers overal vrijwel gelijk zodat het vooral op de prijs aankomt.

Aanvullende verzekeringen vergelijken
Maar ook de aanvullende pakketten kunt u meenemen in uw vergelijk. Op de site om zorgverzekeringen te vergelijken geeft u dan (bijvoorbeeld) aan voor hoeveel euro u zich voor de tandarts wilt verzekeren, hoeveel fysiotherapie behandelingen u vergoed wilt krijgen en of u de orthodontist voor uw kinderen verzekerd wilt hebben. U krijgt dan een overzicht met de voor u geschikte zorgverzekeringen gesorteerd op prijs. U kunt dan razendsnel zien welke zorgverzekeringen voor u de beste zorgverzekering zijn (en de goedkoopste zorgverzekering). 

Daarnaast krijgt u alle gegevens over deze beste zorgverzekeringen. Zoals als de dekkingen van de aanvullende verzekeringen. Dat is handig, want misschien heeft u opgegeven dat u 12 fysio behandelingen per maand wenst, en biedt de voor u goedkoopste zorgverzekering in het overzicht die 12 behandelingen (anders zou deze immers niet in het overzicht staan). Maar misschien is er ook een nauwelijks duurdere zorgverzekering die 15 behandelingen fysio per jaar biedt. In bovenstaande vergelijkingen voor zorgverzekeringen kunt u dat goed zien en zo uw keuze voor de beste zorgverzekering nog verder perfectioneren.

Meer informatie over zorgverzekeringen vergelijken