Korting nieuwe klant zorgverzekering

Is het tegenwoordig nog mogelijk een korting te krijgen als je je als nieuwe klant een zorgverzekering afsluit?

Vanuit de VvAA, de ledenorganisatie van zorgverleners, is er nogal wat kritiek op het belonen van mensen die overstappen naar een andere zorgverzekeraars. Overstappers zouden hoge kortingen of dure cadeaus krijgen als ze van zorgverzekering wisselen terwijl de mensen die hun zorgverzekering trouw blijven in feite deze kosten moeten betalen.

In de praktijk blijkt dat dit jaar wel mee te vallen. Er is zelfs nauwelijks sprake van lokkertjes. Al zijn er wel wat mooie gratis cadeaus bij het afsluiten van een zorgverzekering te krijgen.

 


Cashback in geld wordt er niet gegeven, en korting op een basisverzekering is vanaf 2023 bij wet verboden. Wat overblijft zijn de hier boven genoemde gratis cadeaus bij het afsluiten van een zorgverzekering.


 

Korting op aanvullende verzekeringen

Op aanvullende verzekeringen kun je wel korting krijgen (en niet alleen als nieuwe klant). Bijvoorbeeld als je je via bepaalde vergelijkingssites aanmeldt, of als je lid bent van een bepaalde vereniging of organisatie. Alle informatie daarover vind je op de informatiepagina korting zorgverzekering voor iedereen.