Hoe is het gesteld met een vergoeding van de zorgverzekering als u uw ogen laat laseren? Hier leest u het.
Vergoeding ooglaseren basisverzekering
Ooglaseren is een behandeling die niet door de basisverzekering van de zorgverzekering wordt vergoed. Wilt u een vergoeding voor het laseren van uw ogen dan zal u zich voor ooglaseren aanvullend moeten verzekeren.
Het ogen laseren maakt deel uit van een klein deel van de aanvullende verzekeringen. Wilt u weten welke zorgverzekering wat voor ooglaseren vergoedt? Via een vergelijk zorgverzekeringen kunt u dat nagaan.
Beperkt aantal zorgverzekeringen geeft vergoeding voor ooglaseren
Zoals u in het bovenstaande overzicht kunt zien is het aantal aanvullende verzekeringen dat het ogen laseren vergoed heel beperkt. Het zijn vooral de uitgebreidere (duurdere) aanvullende verzekeringen waarbij vergoedingen voor ooglaseren zijn opgenomen.
Voorbeelden van zorgverzekeraars die ooglaseren in hun uitgebreidere pakketten hebben opgenomen zijn CZ, Zilveren Kruis, OHRA, De Christelijke Zorgverzekeraar, ONVZ, Nationale Nederlanden en VGZ.
Kijk via het bovengenoemde product vergelijk zorgverzekeringen hoe dat bij uw zorgverzekering is geregeld en hoe hoog de vergoeding voor een ooglaser behandeling is. Gezien de kosten van ooglaseren is het vaak de moeite waard om over te stappen naar een andere zorgverzekering (met een betere dekking voor ooglaseren) voor u de ooglaser behandeling laat uitvoeren.
De hoogte van de ooglaser vergoeding
De meeste zorgverzekeringen die ooglaseren vergoeden geven een 100% vergoeding voor het laseren van de ogen, maar dan wel tot een maximum bedrag. Het verschil in dat maximum bedrag voor vergoeding ooglaseren is groot. Het loopt uiteen van een fooi van slechts 75 euro tot een vergoeding van 750 euro bij enkele duurdere pakketten.
Wat is ooglaseren?
Draagt u een bril of draagt u contactlenzen? En wil u daar van af? Dat kan in veel gevallen met een ooglaser behandeling.
Wanneer kan een ooglaserbehandeling niet?
Alleen als u heel slechte ogen hebt, met een afwijking (refractie) van meer dan -10 (bijziend) of meer dan +4.5 (verziend) is dit niet mogelijk. Deze afwijkingen zijn inclusief de cilinder afwijking.
Ook wordt ooglaseren afgeraden bij personen boven de 50 jaar, bij mensen met onstabiele diabetes, staar, trombose aan het oog, afweerstoornissen, bindweefselziekten en meer uitzonderlijke situaties. Een ooglaserkliniek kan u na een vooronderzoek vertellen of u in aanmerking komt voor een ooglaserbehandeling, wat bij 75% van de mensen geen enkel probleem is.
Wat houdt ooglaseren in?
Bij het ogen laseren wordt door middel van een laser de bolling van het oog gecorrigeerd. Dit gaat niet met hitte, zoals veel mensen denken, maar met een koele bundel licht die een dun, heel nauwkeurig berekend laagje van het hoornvlies verdampt. Na deze behandeling valt het licht weer op de juiste manier op het netvlies waardoor het zicht weer scherp is.
Wat kost ooglaseren?
Wat ooglaseren kost kunnen we hier niet zeggen. Het verschilt namelijk enorm per persoon. Het kan uiteen lopen van enkele honderden euro’s per oog tot enkele duizenden euro. Een ooglaserkliniek kan u vertellen wat een ooglaserbehandeling u gaat kosten.
Tip: Doe een onafhankelijk zorgverzekering vergelijk en binnen 5 minuten weet u wat voor u de beste en goedkoopste zorgverzekering is.
Samenvatting:
Ooglaseren wordt niet vergoed door de zorgverzekering. Voor een ooglaseren vergoeding heeft u een aanvullende verzekering nodig waarin een vergoeding voor ooglaseren zit. Dat is bij een beperkt aantal aanvullende zorgverzekeringen het geval en de vergoeding ooglaseren is lang niet altijd even goed. Via een product vergelijk zorgverzekeringen (zie boven) kunt u achterhalen welke zorgverzekering het best bij u wensen past zodat u het ooglaseren zo voor u goedkoop mogelijk kan laten uitvoeren.