Vergoeding geestelijke gezondheidszorg zorgverzekering

Bij psychische klachten zoals een depressie worden in principe gedekt door de basisverzekering. Het eerste aanspreekpunt is uw huisarts. Mocht deze u niet verder kunnen behandelen dan kan hij u doorverwijzen naar een Basis GGZ of gespecialiseerde GGZ. Beide worden (net zoals de huisarts) vergoed door de basisverzekering.

Maar pas op! Als u een naturapolis of budgetpolis hebt, en de GGZ geen contract heeft met uw verzekeraar moet u mogelijk een deel van de kosten zelf betalen. We adviseren u daarom altijd voor u de behandeling start contact op te nemen met de servicedesk van uw zorgverzekeraar. Mocht de GGZ die u op het oog heeft geen contract hebben afgesloten, dan kunnen ze u een andere behandelaar geven waarbij wel 100% van de kosten worden vergoed.

vergoeding geestelijke hulp zorgverzekering

Aanvullende verzekering geestelijke hulp

Een aanvullende verzekering voor geestelijke hulp is dus niet echt nodig. Sommige verzekeraars bieden wel een vergoeding voor lichttherapie bij winterdepressie. Lichttherapie valt namelijk niet onder de basisverzekering.

Een vergoeding voor lichttherapie komt voor in aanvullende verzekeringen van OHRA en Zorg en Zekerheid. Andere zorgverzekeraars vergoeden niet de kosten van lichttherapie.

Kijk bij de aanvullende vergoedingen geestelijke hulp voor een overzicht van de vergoeding per zorgverzekeraar per aanvullend pakket.