Vergoeding geestelijke gezondheidszorg en lichttherapie zorgverzekering

Informatie over de vergoedingen van geestelijke gezondheidszorg en de dekkingen van de diverse zorgverzekeringen.

 

vergoeding geestelijke hulp zorgverzekering

 

Vergoeding geestelijke gezondheidszorg door de basis zorgverzekering

De medische kosten bij psychische klachten zoals een depressie worden in principe gedekt door de basisverzekering. Het eerste aanspreekpunt bij psychische klachten is uw huisarts. Mocht de huisarts u niet verder kunnen behandelen dan kan hij u doorverwijzen naar een Basis GGZ of gespecialiseerde GGZ. De kosten van de GGZ worden (net zoals de huisarts) vergoed door de basisverzekering van uw zorgverzekering.

 

 

Maar pas op! Als u een naturapolis of budgetpolis hebt, en de GGZ geen contract heeft met uw verzekeraar moet u mogelijk een deel van de kosten zelf betalen. We adviseren u daarom altijd voor u de behandeling start contact op te nemen met de servicedesk van uw zorgverzekeraar. Mocht de GGZ die u op het oog heeft geen contract hebben afgesloten, dan kunnen ze u een andere behandelaar aanwijzen waarbij wel 100% van de kosten worden vergoed.

 

Tip: Doe een onafhankelijk zorgverzekering vergelijk en binnen 5 minuten weet u wat voor u de beste en goedkoopste zorgverzekering is.

 

Lichttherapie vergoeding

Een aanvullende verzekering voor geestelijke hulp is dus niet perse nodig. Sommige verzekeraars bieden wel een aanvullende verzekering voor geestelijke gezondheidszorg. Het gaat dan vaak om een vergoeding voor lichttherapie bij winterdepressie. Lichttherapie valt namelijk niet onder de basisverzekering.

De beste manier om te achterhalen welke zorgverzekering de dekking voor geestelijke gezondheid en / of lichttherapie biedt die u wenst is via een vergelijk zorgverzekeringen

 


Onderwerp:
Hier kijken we naar de vergoedingen bij geestelijke hulp door de zorgverzekering. Geestelijke gezondheidszorg wordt door de basisverzekering van de zorgverzekering vergoed. Een uitzondering is de lichttherapie vergoeding bij depressie of winterdip. Lichttherapie wordt niet door de basisverzekering vergoed. Een beperkt aantal zorgverzekeringen biedt wel een aanvullende verzekering voor lichttherapie.
Doe daarvoor een vergelijk zorgverzekeringen,