Collectiviteit korting via werkgever

Bent u werknemer van een bedrijf dat afspraken heeft gemaakt met een zorgverzekeraar dan komt u in aanmerking voor een collectiviteit korting via het bedrijf.

Veel zorgverzekeraars hebben zo afspraken met bedrijven gemaakt. Op deze pagina vind je daarvan wat voorbeelden:

Opgepast: Zorgverzekering met collectiviteit werkgever niet altijd de goedkoopste

Maar kijk uit. Het is niet altijd zo dat een zorgverzekering met collectiviteit korting automatisch goedkoper is dan een andere zorgverzekering zonder korting. En veel zorgverzekeraars geven ook op andere manieren collectieve kortingen, zelfs alle alle klanten.

Vaak is de zorgverzekering via de werkgever niet interessant. Ook moet het pakket van de zorgverzekeraar natuurlijk bij u passen. Goedkoop is niet altijd een goede koop, vaak zijn collectieve verzekeringen veel te uitgebreid en daarmee veel te duur).

Dat de collectieve korting op de basisverzekering vanaf 2020 ook niet meer dan 5% mag bedragen, maakt een collectieve zorgverzekering er ook niet interessanter op.

Via een productvergelijker zorgverzekeringen kunt u snel en makkelijk uitzoeken of er geen betere optie is.


OHRA

De OHRA zorgverzekering kent vele bedrijfscollectieven, waaronder bekende namen als A.S. Watson, Blokker, ISS, KPN, CNV, TNT, Express, Provincie Overijssel, Schiphol en veel meer grote en kleine bedrijven.


CZ

Ook bij de CZ zorgverzekering zijn veel werkgevers aangesloten. U moet uw werkgever wel om het collectiviteitsnummer vragen want zoeken is niet mogelijk. Hier zijn onder andere de werknemers van de Belastingdienst, de politie, het Ministerie van Justitie en de VDL Groep verzekerd.


Univé

Bij de Univé zorgverzekering kunt u ook op naam zoeken of uw werkgever daar een collectiviteit heeft. Bij het veld collectiviteit kunt u het nummer intikken maar ook een (deel van de) bedrijfsnaam invoeren. Het Openbaar Ministerie, de Rechtbank, veel middelgrote gemeentes, de EHBO,


ONVZ

De ONVZ zorgverzekering biedt onder andere collectieve zorgverzekeringen voor werknemers van de ING Bank.


Menzis

Menzis heeft collectiviteiten met werknemers van o.a Ahold (Albert Heijn), Lidl, PostNL, de FNV, CSU, VNG, Prénatal, UWV, diverse gemeenten waaronder Arnhem en Nijmegen en nog veel meer grote en kleine organisaties en bedrijven.

Doe bij Menzis een premieberekening, kies een basisverzekering en vervolgens kunt u kijken of uw werkgever er bij staat.


VGZ

VGZ kent heel veel collectiviteiten voor bedrijven. Veel bedrijven en ledenorganisaties hebben een collectiviteit bij VGZ. Bijvoorbeeld  voor de werknemers van PostNL, Makro, Boni Supermarkt en Kruidvat. Kijk bij de VGZ zorgverzekering of uw werkgever daar bij zit.


Zilveren Kruis

Zilveren Kruis verzorgt de collectieve zorgverzekeringen van de medewerkers van onder andere ABN Amro, Action, Amsterdam, BAM, Connexxion, DSM, FNV, FrieslandCampina, Jumbo, KLM, McDonalds, NS, Rabobank, Shell, Tata Steel, Action en UWV.


En zo zijn er meer zorgverzekeraars die collectieve zorgverzekeringen met korting voor werknemers van aangesloten bedrijven en beroepsverenigingen verzorgen.