Collectiviteit korting via werkgever

Bent u werknemer van een bedrijf dat afspraken heeft gemaakt met een zorgverzekeraar? Dan komt u in aanmerking voor een collectiviteit korting via uw werkgever.

Veel zorgverzekeraars hebben zo afspraken met bedrijven gemaakt. Op deze pagina vind u wat voorbeelden van collectiviteitskorting via de werkgever.

Opgepast: Zorgverzekering met collectiviteit werkgever niet altijd de goedkoopste

Maar kijk uit. Het is niet altijd zo dat een zorgverzekering met collectiviteit korting automatisch goedkoper is dan een andere zorgverzekering zonder korting. Integendeel, een goedkope zorgverzekering is uiteindelijk ook zonder korting vaak interessanter. En veel zorgverzekeraars geven ook op andere manieren collectieve kortingen, zelfs alle alle klanten.

Vaak is de zorgverzekering via de werkgever niet interessant. Het pakket van de zorgverzekeraar moet natuurlijk wel bij u passen. Goedkoop is niet altijd een goede koop, vaak zijn collectieve verzekeringen veel te uitgebreid en daarmee veel te duur). De zorgverzekeraars verwerken eerst de korting in hun prijs, en doen daarna pas gul.

Dat de collectieve korting op de basisverzekering vanaf 2020 ook niet meer dan 5% mag bedragen, maakt een collectieve zorgverzekering er ook niet interessanter op. De collectieve korting wordt binnenkort wettelijk zelfs helemaal afgeschat. Waarom? Omdat deze korting op de zorgverzekering in de praktijk vaak onzin is en alleen maar een rookgordijn opwerpt.

Wilt u echt uw beste zorgverzekering tegen de laagste prijs? Via een productvergelijker zorgverzekeringen kunt u snel en makkelijk uitzoeken wat de beste optie is.


OHRA

Hier onder toch wat voorbeelden van collectieve korting op de zorgverzekering via de werkgever.

Bijvoorbeeld de OHR zorgverzekering. De OHRA zorgverzekering kent vele bedrijfscollectieven, waaronder bekende namen als A.S. Watson, Blokker, ISS, KPN, CNV, TNT, Express, Provincie Overijssel, Schiphol en veel meer grote en kleine bedrijven.


CZ

Ook bij de CZ zorgverzekering zijn veel werkgevers aangesloten. U moet uw werkgever wel om het collectiviteitsnummer vragen want zoeken is niet mogelijk. Hier zijn onder andere de werknemers van de Belastingdienst, de politie, het Ministerie van Justitie en de VDL Groep verzekerd.


Univé

Bij de Univé zorgverzekering kunt u ook op naam zoeken of uw werkgever daar een collectiviteit heeft. Bij het veld collectiviteit kunt u het nummer intikken maar ook een (deel van de) bedrijfsnaam invoeren. Het Openbaar Ministerie, de Rechtbank, veel middelgrote gemeentes, de EHBO,


ONVZ

De ONVZ zorgverzekering biedt onder andere collectieve zorgverzekeringen voor werknemers van de ING Bank.


Menzis

Menzis heeft collectiviteiten met werknemers van o.a Ahold (Albert Heijn), Lidl, PostNL, de FNV, CSU, VNG, Prénatal, UWV, diverse gemeenten waaronder Arnhem en Nijmegen en nog veel meer grote en kleine organisaties en bedrijven.

Doe bij Menzis een premieberekening, kies een basisverzekering en vervolgens kunt u kijken of uw werkgever er bij staat.


VGZ

VGZ kent heel veel collectiviteiten voor bedrijven. Veel bedrijven en ledenorganisaties hebben een collectiviteit bij VGZ. Bijvoorbeeld  voor de werknemers van PostNL, Makro, Boni Supermarkt en Kruidvat. Kijk bij de VGZ zorgverzekering of uw werkgever daar bij zit.


Zilveren Kruis

Zilveren Kruis verzorgt de collectieve zorgverzekeringen van de medewerkers van onder andere ABN Amro, Action, Amsterdam, BAM, Connexxion, DSM, FNV, FrieslandCampina, Jumbo, KLM, McDonalds, NS, Rabobank, Shell, Tata Steel, Action en UWV.


En zo zijn er meer zorgverzekeraars die collectieve zorgverzekeringen met korting voor werknemers van aangesloten bedrijven en beroepsverenigingen verzorgen.

Einde collectiviteit werkgever in zicht

Zoals we hierboven al aangaven is een collectiviteit lang niet altijd de goedkoopste (en beste) optie voor het afsluiten van een zorgverzekering. De kortingen voor collectiviteiten worden vooral gebruikt om een idee van korting te geven.

De overheid wil dan ook van deze collectieve kortingen op de zorgverzekering af, en heeft besloten dat het vanaf 2023 niet meer mogelijk zal collectieve korting te geven. Een lagere premie voor iedereen is veel beter omdat dan duidelijk is wat de zorgverzekering kost.

Gebruik tot die tijd een vergelijker zorgverzekeringen om te zien wat echt de goedkoopste en beste zorgverzekering is.

Onderwerp:
Hierboven kijken we naar de mogelijkheid om via de werkgever korting op de zorgverzekering te krijgen. Ook wijzen we u op het feit dat het meestal goedkoper en beter kan dan via de werkgever omdat de collectieve korting vaak een wassen neus is.