Collectiviteit korting op de zorgverzekering via werkgever

Veel werkgevers hebben voor een werknemers een collectieve (aanvullende) zorgverzekering afgesloten met extra dekking en/of  een lagere premie in de vorm van korting.


 

Korting op een zorgverzekering via een personeelsregeling

Bent u werknemer van een bedrijf dat afspraken heeft gemaakt met een zorgverzekeraar? Dan komt u in aanmerking voor een collectieve zorgverzekering via werkgever. Zo’n collectieve zorgverzekering via de werkgever levert korting en / of gratis extra dekking op. 

Veel zorgverzekeraars hebben zo afspraken met bedrijven gemaakt. Op deze pagina vind u wat voorbeelden van collectiviteitskorting via de werkgever. 

 

 

Opgepast: Collectieve zorgverzekering via werkgever Zorgverzekering niet altijd de goedkoopste en beste zorgverzekering.
Maar kijk uit. Het is niet altijd zo dat een zorgverzekering met collectiviteit korting automatisch goedkoper is dan een andere zorgverzekering zonder korting.

Integendeel, een goedkope zorgverzekering is uiteindelijk ook zonder korting vaak interessanter. En veel zorgverzekeraars geven ook op andere manieren collectieve kortingen, zelfs aan alle alle klanten. U bent dus helemaal niet afhankelijk van de gemaakte afspraken via uw werkgever.

Vaak is de zorgverzekering via de werkgever niet interessant. Het pakket van de zorgverzekeraar moet natuurlijk wel bij u passen. Korting betekent  is niet altijd goedkoop. Vaak zijn de collectieve verzekeringen uit een collectief pakket veel te uitgebreid en daarmee veel te duur. 

Dat er vanaf 2023 geen collectieve korting meer op de basisverzekering gegeven mag worden (alleen op aanvullende verzekeringen), maakt een collectieve zorgverzekering er ook niet interessanter op. 

Wilt u echt uw beste zorgverzekering tegen de laagste prijs? Via een productvergelijker zorgverzekeringen kunt u snel en makkelijk uitzoeken wat de beste optie is.

 


 
OHRA

Hier onder toch wat voorbeelden van collectieve korting op de zorgverzekering via een collectiviteit zorgverzekering via de werkgever

Bijvoorbeeld de OHRA zorgverzekering. De OHRA zorgverzekering kent vele bedrijfscollectieven. Onder deze collectieve zorgverzekering via werkgever bevinden zich veel bekende namen als A.S. Watson, Blokker, ISS, KPN, CNV, TNT, Express, Provincie Overijssel, Schiphol en veel meer grote en kleine bedrijven.

 


 

CZ

Ook bij de CZ zorgverzekering zijn veel werkgevers aangesloten. U moet uw werkgever wel om het collectiviteitsnummer vragen want zoeken is niet mogelijk. Verzekeren bij de collectieve zorgverzekering via de werkgever van CZ is onder andere beschikbaar voor de werknemers van de Belastingdienst, de Politie, het Ministerie van Justitie en de VDL Groep. Deze kunnen profiteren van collectiviteitskorting op hun zorgverzekering.

 


 

Univé

Bij de Univé zorgverzekering kunt u ook op naam zoeken of uw werkgever bij Univé een collectieve zorgverzekering heeft afgesloten. Bij het veld collectiviteit kunt u het nummer intikken maar ook een (deel van de) bedrijfsnaam invoeren. Het Openbaar Ministerie, de Rechtbank, veel middelgrote gemeentes en de EHBO hebben een collectieve zorgverzekering voor werknemers bij Univé die zo voor collectiviteitskorting in aanmerking komen.

 


 

ONVZ

De ONVZ zorgverzekering biedt onder andere een collectieve zorgverzekering met collectiviteitskorting voor werknemers van de ING Bank.

 


 

Menzis

Menzis heeft een collectieve zorgverzekering via werkgever voor werknemers van o.a Ahold (Albert Heijn), Lidl, PostNL, de FNV, CSU, VNG, Prénatal, UWV, diverse gemeenten waaronder Arnhem en Nijmegen en nog veel meer grote en kleine organisaties en bedrijven.

Doe bij Menzis een premieberekening, kies een basisverzekering en vervolgens kunt u kijken of uw werkgever er bij staat en of u op die manier korting via de werkgever op uw zorgverzekering kunt krijgen.

 


 

VGZ

VGZ kent heel veel collectiviteiten voor bedrijven. Veel bedrijven en ledenorganisaties hebben een collectiviteit zorgverzekering voor werknemers en/of leden bij VGZ. Deze collectiviteit zorgverzekering geldt bijvoorbeeld  voor de werknemers van PostNL, Makro, Boni Supermarkt en Kruidvat. Kijk bij de VGZ zorgverzekering of uw werkgever daar bij zit.

 


 

Zilveren Kruis

Zilveren Kruis verzorgt de collectieve zorgverzekeringen met korting van de medewerkers van onder andere ABN Amro, Action, Amsterdam, BAM, Connexxion, DSM, FNV, FrieslandCampina, Jumbo, KLM, McDonalds, NS, Rabobank, Shell, Tata Steel, Action en UWV.

 


 

En zo zijn er meer zorgverzekeraars die collectieve zorgverzekeringen met korting voor werknemers van aangesloten bedrijven en beroepsverenigingen verzorgen. 

 

Einde collectiviteit werkgever in zicht

Zoals we hierboven al aangaven is een collectiviteit zorgverzekering lang niet altijd de goedkoopste (en beste) optie voor het afsluiten van een zorgverzekering. De kortingen voor collectiviteiten worden vooral gebruikt om een idee van korting te geven.

De overheid wil dan ook van deze collectieve kortingen op de zorgverzekering af, en heeft besloten dat het vanaf 2023 niet meer mogelijk zal zijn om collectiviteitskorting op de basisverzekering te geven. Een lagere premie voor iedereen is veel beter omdat dan duidelijk is wat de zorgverzekering kost (al is dat dus niet gelukt). 

Vanaf 2023 kunnen collectieve zorgverzekeringen bij de werkgever alleen nog maar korting op aanvullende verzekeringen en eventueel gratis extra dekking geven.

Gebruik een vergelijker zorgverzekeringen om te zien wat echt de goedkoopste en beste zorgverzekering is.

 


 

Onderwerp:
Hierboven kijken we naar de mogelijkheid om via de werkgever korting op de zorgverzekering te krijgen. Ook wijzen we u op het feit dat het meestal goedkoper en beter kan dan via de werkgever omdat de collectieve korting (collectiviteitskorting) vaak een wassen neus is. Een collectieve zorgverzekering via werkgever is lang niet altijd de beste zorgverzekering.