Collectiviteit korting via werkgever of beroepsvereniging

Bent u werknemer van een bedrijf dat afspraken heeft gemaakt met een zorgverzekeraar dan komt u in aanmerking voor een collectiviteit korting via het bedrijf.

Veel zorgverzekeraars hebben zo afspraken met bedrijven gemaakt. Hier wat voorbeelden:

OHRA

De zorgverzekeraar OHRA kent vele bedrijfscollectieven, waaronder bekende namen als KPN, CNV, TNT, Express, PostNL, Provincie Overijssel, Schiphol en veel meer grote en kleine bedrijven.

VGZ

VGZ kent heel veel collectiviteiten voor bedrijven. 3.400 bedrijven en ledenorganisaties hebben een collectiviteit bij VGZ. Kijk bij VGZ of uw werkgever daar bij zit.

En zo zijn er meer zorgverzekeraars die collectieve zorgverzekeringen met korting voor werknemers van aangesloten bedrijven en beroepsverenigingen verzorgen.

CZ

Ook bij CZ zijn veel werkgevers aangesloten. U moet uw werkgever wel om het collectiviteitsnummer vragen want zoeken is niet mogelijk.

Univé

Bij Univé kunt u ook op naam zoeken of uw werkgever daar een collectiviteit heeft. Bij het veld collectiviteit kunt u het nummer intikken maar ook een (deel van de) bedrijfsnaam invoeren.

Menzis

Menzis heeft collectiviteiten met werknemers van o.a Ahold (Albert Heijn), PostNL, diverse gemeenten waaronder Amsterdam, Arnhem en Nijmegen en nog veel meer grote en kleine organisaties en bedrijven. Doe bij Menzis een premieberekening, kies een basisverzekering en vervolgens kunt u kijken of uw werkgever er bij staat.

Zorgverzekering met collectiviteit werkgever niet altijd de goedkoopste

Maar kijk uit. Het is niet altijd zo dat een zorgverzekering met collectiviteit korting automatisch goedkoper is dan een andere zorgverzekering zonder korting. En veel zorgverzekeraars geven ook op andere manieren collectieve kortingen, zelfs alle alle klanten.

Vaak is de zorgverzekering via de werkgever niet interessant. Ook moet het pakket van de zorgverzekeraar natuurlijk bij u passen (goedkoop is niet altijd een goede koop). Via een productvergelijker zorgverzekeringen kunt u dit snel en makkelijk uitzoeken.