Regionale zorgverzekeringen

Vrijwel alle aanbieders van zorgverzekeringen werken landelijk, maar er zijn ook regionale zorgverzekering aanbieders. Het voordeel van deze regionale zorgverzekeraars is dat ze kleinschaliger en dus persoonlijker zijn. Maar het is vooral een voordeel dat ze nauw kunnen samenwerken met regionale zorgaanbieders zoals ziekenhuizen, artsen, fysiotherapeuten en dergelijke.

Doordat ze deze zorgaanbieders vaak persoonlijk kennen kunnen de regionale aanbieders van zorgverzekeringen goede afspraken maken met de plaatselijke zorgverzekeraars en beter bemiddelen voor hun klanten.

 

Goede regionale aanbieders van zorgverzekeringen zijn:

 


 

Alleen interessant in de betreffende regio
In Nederland is iedere zorgverzekeraar verplicht iedere klant voor de basisverzekering te accepteren. Dat betekent dat u ook als u niet in de regio woont vaak een basisverzekering bij één van deze verzekeraars kun afsluiten.

Maar dit is niet verstandig. De gecontracteerde ziekenhuizen en zorgverleners zullen zich voornamelijk (of zelfs uitsluitend) in de regio van de verzekeraar bevinden. Maak dus alleen gebruik van deze zorgverzekeringen als u in de betreffende regio woont.

Dit is iets om rekening mee te houden als u eventueel naar buiten de regio gaat verhuizen. U loopt dan het risico dat u voor uw zorg naar uw oude regio toe moet als u deze zorg vergoed wilt hebben. Niet gecontracteerde zorg wordt namelijk vaak maar deels vergoed (meestal circa 75%) tenzij u een (duurdere) restitutie polis bij uw regionale zorgverlener heeft die ook niet gecontracteerde zorg volledig vergoed.

 

Tip: Er zijn diverse goede zorgverzekering vergelijkers die u in slechts een paar minuten kunnen vertellen welke zorgverzekeringen voor u de beste zijn en wat deze per maand kosten. Ideaal om de voor u beste zorgverzekering te vinden en / of om te kijken of uw huidige zorgverzekering nog wel interessant is.regionale zorgverzekering

Onderwerpen:
Regionale zorgverzekeringen, regionale zorgverzekering.