Vergoeding zorgverzekering

Kies hieronder het soort zorg waarvan u wilt weten hoe het met de vergoedingen is gesteld.

De basisverzekering van de zorgverzekering dekt de meest belangrijke behandelingen en medische hulpmiddelen. Een bezoek aan de huisarts en spoedeisende hulp is bijvoorbeeld altijd door de basisverzekering gedekt, zodat de kosten er u niet van hoeven te weerhouden om een dokter te bezoeken als dat nodig is.

Maar er zijn ook heel veel behandelingen, hulpmiddelen en medicijnen die niet of slechts gedeeltelijk door de basisverzekering worden vergoed. Denk bijvoorbeeld aan een bezoek aan de tandarts als u kiespijn heeft, of aan een bezoek aan de fysiotherapeut. De tandarts en de fysiotherapeut zijn voorbeelden van zorgverleners waarvoor u zich aanvullend dient te verzekeren. Bent u niet voor deze zorg verzekerd? Dan betaalt u alle kosten zelf.

In hoeverre komen medische zaken voor vergoeding volgens de basisverzekering in aanmerking? En hoe kunt u zich anders het best verzekeren voor deze zorg? Op die vragen geven wij hier een antwoord. Per type zorg geven we hierboven aan wat de dekkingen zijn bij de verschillende zorgverzekeringen en waar u zich het beste aanvullend kunt verzekeren.