Vergoeding zorgverzekering

Kies hieronder het soort zorg waarvan u wilt weten hoe het met de vergoedingen is gesteld.

 

 

 

 

  

De basisverzekering dekt alleen het meest noodzakelijke
Hierboven ziet u van ieder soort zorg wat er door de basisverzekering is gedekt. Vervolgens kunt u per aanvullende zorgverzekering zien wat de betreffende zorgverzekeraar vergoed. Zo kunt u zien wat u van uw zorgverzekering terug kunt krijgen of welke zorgverzekering er het bij uw zorgvraag past.

De basisverzekering van de zorgverzekering dekt de meest belangrijke behandelingen en medische hulpmiddelen. Een bezoek aan de huisarts en spoedeisende hulp is bijvoorbeeld altijd door de basisverzekering gedekt, zodat de kosten er u niet van hoeven te weerhouden om een dokter te bezoeken als dat nodig is.

Maar er zijn ook heel veel behandelingen, hulpmiddelen en medicijnen die niet of slechts gedeeltelijk door de basisverzekering worden vergoed. Denk bijvoorbeeld aan een bezoek aan de tandarts als u kiespijn heeft, of aan een bezoek aan de fysiotherapeut. De tandarts en de fysiotherapeut zijn voorbeelden van zorgverleners waarvoor u zich aanvullend dient te verzekeren. Bent u niet voor deze zorg verzekerd? Dan betaalt u alle kosten zelf.

Andere voorbeelden van zorg waarvoor u zich aanvullend dient te verzekeren om voor vergoeding in aanmerking te komen zijn een brilvergoeding en de kosten voor een beugel.

In hoeverre komen medische zaken voor vergoeding volgens de basisverzekering in aanmerking? En hoe kunt u zich anders het best verzekeren voor deze zorg? Op die vragen geven wij hier boven een antwoord. Per type zorg geven we hierboven aan wat de dekkingen zijn bij de verschillende zorgverzekeringen en waar u zich het beste aanvullend kunt verzekeren.

 


 

Onderwerpen:
Dekking aanvullende zorgverzekering, vergoedingen aanvullend pakket zorg.