Vergoeding podotherapeut en podoloog door zorgverzekering

Informatie over de vergoeding van de kosten voor podoloog en podotherapeut door de zorgverzekering.

De podotherapeut, podoloog en pedicure zijn gezamenlijk verantwoordelijk voor de voetzorg in de zorg. Deze voetzorg wordt in een beperkt aantal gevallen door de basisverzekering van de zorgverzekering gedekt. Maar in de meeste gevallen is er een aanvullende zorgverzekering nodig. Hier kijken we naar de mogelijkheden.

Een podotherapeut onderzoekt en behandelt voetafwijkingen met hulpmiddelen. Een podoloog behandelt alle klachten die voortkomen uit een afwijkend looppatroon of een afwijkende voetstand of stand van de tenen. Een pedicure doet aan verzorging van problematische voeten.

 


 

Vergoeding podotherapie basisverzekering

Vergoeding van podotherapie wordt alleen in uitzonderlijke gevallen door de basisverzekering vergoed. Het gaat dan met name om voetproblemen van mensen met diabetes die risico lopen op het ontstaan van wonden aan de voet (zorgprofiel 2 en hoger). Een podotherapeut of huisarts kan eventueel doorverwijzen naar een pedicure waarbij deze zorg ook vaak vergoed wordt. Dit gaat dan ook niet ten koste van het eigen risico.

 


 

Vergoeding podotherapie aanvullende verzekering

Maar normaal gesproken zal iemand met voetproblemen zich daar aanvullend voor moeten verzekeren. Daarbij is heel veel verschil in de aard van de verzekering. Niet alleen voor wat betreft de prijzen, maar ook voor wat betreft de indeling. Soms zit de podotherapie vaak in een pakket met onder andere steunzolen, en soms vormt het één geheel met de behandeling door een pedicure.

 

Tip: Doe een onafhankelijk zorgverzekering vergelijk en binnen 5 minuten weet u wat voor u de beste en goedkoopste zorgverzekering is.

 

Let bij de aanvullende verzekering niet alleen op de dekking voor podotherapie, maar ook op de relevante voorwaarden. Zo geldt er bij sommige zorgverzekeringen een wachttijd voordat je aanspraak op de vergoedingen kunt maken. Dit is natuurlijk belangrijk als je op korte termijn voetzorg nodig hebt.

Ook kan het zijn dat er alleen vergoed wordt als er sprake is van reuma of vaatproblemen of na afgifte van een gezondheidsverklaring.

Kijk in het overzicht met vergoedingen en u weet alles over vergoedingen van de podotherapeut en podoloog door de zorgverzekering.

Zie ook: Meer informatie vergoedingen zorgverzekering

 


 

Samenvatting:
Een overzicht van de vergoeding per zorgverzekering voor podoherapie, podotherapeut en podoloog. Dit zijn de vergoedingen voor voetzorg.