Vergoeding pedicure door zorgverzekering

Informatie over vergoedingen van kosten van de pedicure door de zorgverzekering (basisverzekering en een eventuele aanvullende zorgverzekering).


 

Een pedicure is een specialist in het verzorgen en behandelen van voeten. Gaat u met een medische reden naar de pedicure dan worden de kosten mogelijk vergoed door de zorgverzekering. Meestal is hier wel een aanvullende verzekering voor nodig. Hier alle informatie over de pedicure en de vergoeding pedicure door de zorgverzekering.

 

pedicure vergoeding zorgverzekering


Vergoeding pedicure door basisverzekering

De kosten voor de pedicure worden normaal gesproken niet door de basisverzekering van de zorgverzekering gedekt. Het is een uitzondering voor mensen met diabetes die worden doorverwezen naar een pedicure zodat voetzorg noodzakelijk is. Diabetes kan namelijk ernstige klachten aan de voeten veroorzaken.

Ga er ook als diabeet niet automatisch van uit dat de kosten voor de pedicure voor 100% door de basisverzekering vergoed worden. Neem voor een behandeling eerst even contact op met de servicedesk van uw zorgverzekeraar om zeker te weten hoe het bij uw zorgverzekering met de pedicure vergoeding zit.

 

Tip: Doe een onafhankelijk zorgverzekering vergelijk en binnen 5 minuten weet u wat voor u de beste en goedkoopste zorgverzekering is.


Vergoeding pedicure via een aanvullende verzekering

Bij andere medische noodzakelijke behandelingen zit de pedicure niet in de basisverzekering. Wilt u voor vergoeding voor voetzorg door de pedicure in aanmerking komen? Dan dient u zich aanvullend te verzekeren.

Gelukkig is in veel aanvullende pakketten de pedicure opgenomen. Deze aanvullende zorgverzekeringen met de pedicure in het pakket vind u in het bovenaan genoemde overzicht met vergoedingen pedicure per zorgverzekering.
Medische noodzaak pedicure

Voor een vergoeding van de pedicure moet een medische noodzaak zijn. Als u alleen mooie verzorgde voeten wilt, dan moet u zelf betalen. Er zijn geen zorgverzekeringen die deze behandelingen uit luxe vergoeden.

Bij de meeste zorgverzekeraars vallen reuma en diabetes onder medische noodzaak. Bij een deel van de zorgverzekeringen ook de medische voet. Kijk in bovenstaand overzicht hoe dat bij uw aanvullende zorgverzekering is geregeld.

In dat overzicht ziet u ook de hoogte van de vergoeding. Meestal is de vergoeding voor de pedicure 100% tot een maximum per jaar. Dat maximum verschilt echter sterk. Meestal vergoeden duurdere aanvullende verzekeringen meer. Er zijn ook enkele zorgverzekeraars die maar 75% vergoeden (tot een maximum) en / of een maximum bedrag per behandeling hanteren.

Bij een productvergelijker zorgverzekering kunt u zien welke zorgverzekeraar voor uw zorgvraag de beste en goedkoopste zorgverzekering biedt.

 

Zie ook:  Alle medische kosten vergoed door de zorgverzekering, overzicht.

 


 

Onderwerp:
De basisverzekering van de zorgverzekering dekt alleen kosten voor de pedicure als er sprake is van een verwijzing naar aanleiding van problemen door diabetes. Voor andere vergoedingen pedicure moet u zich aanvullend verzekeren. Er moet dan wel altijd sprake zijn van een medische reden. Ook verschillen de regels en vergoedingen per zorgverzekering. In het overzicht vergoeding pedicure bovenaan ziet u alle regels en vergoedingen per zorgverzekering op een rijtje staan.