Vergoeding pedicure door zorgverzekering

Een pedicure is een specialist in het verzorgen en behandelen van voeten. Ga je met een medische reden naar de pedicure dan worden de kosten mogelijk vergoed door de zorgverzekering. Hier alle informatie over de pedicure en de zorgverzekering.

Vergoeding pedicure door basisverzekering

De kosten voor de pedicure worden normaal gesproken niet door de basisverzekering van de zorgverzekering gedekt. Het is een uitzondering voor mensen met diabetes die worden doorverwezen naar een pedicure zodat voetzorg noodzakelijk is. Diabetes kan namelijk ernstige klachten aan de voeten veroorzaken.

Ga er ook als diabeet niet automatisch van uit dat de kosten voor de pedicure voor 100% vergoed worden. Neem voor een behandeling even contact op met de servicedesk van uw zorgverzekeraar.

Vergoeding pedicure via een aanvullende verzekering

Bij andere medische noodzakelijke behandelingen zit de pedicure niet in de basisverzekering. Wilt u voor vergoeding in aanmerking komen? Dan dient u zich aanvullend te verzekeren. Gelukkig is in veel aanvullende pakketten de pedicure opgenomen.

TIP: Kijk bij de vergoedingen voor de pedicure per zorgverzekering welke vergoedingen er in ieder pakket zetten.

pedicure vergoeding zorgverzekering

Medische noodzaak pedicure

Voor deze vergoeding moet een medische noodzaak zijn. Bij de meeste zorgverzekeraars vallen reuma en diabetes onder medische noodzaak. Bij een deel van de zorgverzekeringen ook de medische voet. Kijk in bovenstaand overzicht hoe dat bij uw aanvullende zorgverzekering is geregeld.

In dat overzicht ziet u ook de hoogte van de vergoeding. Meestal is de vergoeding 100% tot een maximum per jaar. Dat maximum verschilt sterk. Meestal vergoeden duurdere aanvullende verzekeringen meer. Er zijn ook enkele zorgverzekeraars die maar 75% vergoeden (tot een maximum) en / of een maximum bedrag per behandeling hanteren.

In het bovenstaand overzicht staan alle bedragen en percentages per zorgverzekering.