Doelgroep zorgverzekeringen

De meeste zorgverzekeraars richten zich met hun zorgverzekeringen op een breed publiek. Hoe meer klanten ze hebben, hoe beter. Maar er zijn ook zorgverzekeringen die gericht zijn op een bepaalde, soms kleine doelgroep. Zo zijn er zorgverzekeringen voor gepensioneerden, jongeren, studenten, christenen en veel meer.

Ook zijn er zorgverzekeraars die regionaal werken. Hier kijken we naar de beste zorgverzekeringen voor dit soort doelgroepen.


 

Maak hieronder een keuze uit de doelgroep voor welke u een zorgverzekering zoekt.

 

 


 

Geen verschil in dekking basis zorgverzekering

Iedereen kan zich voor een zorgverzekering aanmelden. Ook voor een jongerenverzekering als u verre van jong bent, of voor een christelijke zorgverzekering als u niet gelovig bent. De dekking van een basis zorgverzekering is ook altijd gelijk, want deze dekking wordt door de overheid bepaald. Het maakt voor de dekking niet uit of u bij zorgverzekeraar A of zorgverzekeraar B ingeschreven bent. Hoogstens kan de zorgverzekeraar hier wat extra service aan toevoegen. De grote verschillen zitten hem daarom in de aanvullende verzekeringen.

 

Maar wel bij aanvullende verzekeringen

Deze aanvullende pakketten zijn op de specifieke doelgroep afgestemd. U zal begrijpen dat een aanvullend pakket voor jongeren flink zal verschillen van een aanvullend pakket dat voor zorg voor ouderen is samengesteld. Een aanvullende verzekering voor ouderen zal  bijvoorbeeld de aanschaf voor een bril, gehoorapparaat of een kunstgebit goed verzekeren.  Een zorgverzekering voor jongeren zal mogelijk condooms vergoeden of de premie zo laag mogelijk houden, ook al wordt daarbij wel wat op de dekking ingeleverd.

Een specifieke zorgverzekering voor ZZP’ers biedt vaak extra voorzieningen om weer snel aan het werk te gaan, en bij een specifieke zorgverzekering voor christenen zijn de aangesloten zorgverleners van christelijke huize.

Ook mag een zorgverzekeraar u voor een aanvullende verzekering wel weigeren.

Kijk voor alle extra mogelijkheden, prijzen en meer informatie over al deze specifieke doelgroep zorgverzekeringen van verschillende verzekeraars bij de bovenstaande links.

Onderwerpen: zorgverzekeringen doelgroepen, ouderen, jongeren, doelgroep zorgverzekering ZZP, regionaal, zorgmedewerkers.