Vergoeding besnijdenis door zorgverzekering

Sinds enkele jaren zit de besnijdenis om medische redenen weer in de basisverzekering van de zorgverzekering, nadat deze daar tijdelijk uitgehaald was. U komt dus weer voor vergoeding voor besnijdenis in aanmerking als er een medische oorzaak is om een besnijdenis uit te voeren.

Besnijdenis om niet medische redenen?

Wilt u een besnijdenis laten uitvoeren uit religieuze redenen, om hygiënische redenen of om een andere reden die niet per se medisch noodzakelijk is dan gelden er andere regels.

In dat geval  zal u zich aanvullend moeten verzekeringen om voor een vergoeding voor besnijdenis in aanmerking te komen.

Tip: Kijk in het overzicht vergoeding besnijdenis per zorgverzekering om te zien welke zorgverzekering besnijdenis vergoed, wat deze aanvullende verzekeringen kosten en wat de voorwaarden zijn.

De laatste jaren loopt het aantal verzekeringen die een besnijdenis zonder medische noodzaak vergoeden wel sterk terug. Bij onze laatste inventarisatie was er geen enkele aanvullende verzekering die niet medisch noodzakelijke besnijdenis in het pakket had. Kijk in het bovenstaande overzicht of dit nu anders is.

Vergoeding besnijdenis om religieuze redenen

Besnijdenis kan om meerdere redenen vergoed worden door een aanvullende verzekering. Sommige zorgverzekeringen vergoeden een besnijdenis alleen om religieuze redenen.

In het bovengenoemde overzicht kunt u precies zien welke zorgverzekering wat op dit gebied vergoedt.