Vergoeding besnijdenis door zorgverzekering

Informatie over de vergoeding voor een besnijdenis door de zorgverzekering.

Sinds enkele jaren zit de vergoeding voor besnijdenis om medische redenen weer in de basisverzekering van de zorgverzekering. Dit nadat de vergoeding besnijdenis er tijdelijk uitgehaald was. U komt nu dus weer voor vergoeding voor besnijdenis in aanmerking als er een medische oorzaak is om een besnijdenis uit te voeren.


 

Besnijdenis om niet medische redenen?

Wilt u een besnijdenis laten uitvoeren uit religieuze redenen, om hygiënische redenen of om een andere reden die niet per se medisch noodzakelijk is dan gelden er andere regels voor de vergoeding van de kosten van de besnijdenis.

 

Tip: Doe een onafhankelijk zorgverzekering vergelijk en binnen 5 minuten weet u wat voor u de beste en goedkoopste zorgverzekering is.

 

In dat geval zal u zich aanvullend moeten verzekeringen om voor een vergoeding voor besnijdenis in aanmerking te komen.

De laatste jaren loopt het aantal verzekeringen die een besnijdenis zonder medische noodzaak vergoeden wel sterk terug. Bij onze laatste inventarisatie was er geen enkele aanvullende verzekering die niet medisch noodzakelijke besnijdenis in het pakket had. 

Een vergelijk zorgverzekeringen vertelt u welke zorgverzekering voor u (n zijn totaal) als beste zorgverzekering uitpakt.

 


 

Vergoeding besnijdenis om religieuze redenen

Besnijdenis kan om meerdere redenen vergoed worden door een aanvullende verzekering. Sommige zorgverzekeringen vergoeden een besnijdenis alleen om religieuze redenen. Ook dit was bij onze laatste check van zorgverzekeringen niet het geval. Kijk in het actuele overzicht voor vergoeding besnijdenis per zorgverzekering (link hier boven) om te zien op dat volgens de meest recente informatie nog steeds het geval is.

 

 

In het bovengenoemde overzicht kunt u precies zien welke zorgverzekering wat vergoedt op het gebied van besnijden om niet medische redenen.

Zie ook:

 


 

Samenvatting:
De kosten voor een besnijdenis om een medische reden wordt vergoed door de basisverzekering van de zorgverzekering. Dat geldt niet voor de vergoeding besnijdenis om religieuze redenen of hygiënische redenen. Hiervoor zou u zich aanvullend moeten verzekeringen. Het aantal zorgverzekeringen dat deze besnijdenissen vergoedt is echter minimaal of geheel afwezig.
Doe hier boven een zorgverzekering vergelijk.