Vergoeding hoortoestel door de zorgverzekering

Informatie over de vergoedingen die u van de zorgverzekering kunt krijgen voor een gehoorapparaat. Over de vergoeding voor een hoortoestel door de basisverzekering en door een een eventuele aanvullende zorgverzekering .


 

Een hoortoestel (gehoorapparaat) wordt gedeeltelijk door de basisverzekering vergoed, zoals u hieronder kunt lezen. Maar voor een verdere vergoeding dient u aanvullend verzekerd te zijn. De totale vergoeding verschilt per zorgverzekeraar.

 

Vergoeding hoortoestel basisverzekering

Kinderen (tot 18 jaar) krijgen hun hoortoestel (gehoorapparaat) volledig vergoed, maar bij volwassenen geldt de dekking door de basisverzekering maar voor 75%. U moet dus 25% van de kosten van het hoorapparaat zelf betalen.

De vergoeding voor een gehoorapparaat kan lager zijn dan 75% als u het hoortoestel koopt bij een aanbieder die geen contact heeft bij uw zorgverzekeraar. Check dit altijd even bij de servicedesk van uw zorgverzekeraar voor u een gehoorapparaat koopt.

Tip: Doe een onafhankelijk zorgverzekering vergelijk en binnen 5 minuten weet u wat voor u de beste en goedkoopste zorgverzekering is.

Er zijn vier categorieën hoortoestellen (1 t/m 4). Als u een categorie hoortoestel nodig hebt, maar een (duurdere) categorie gehoortoestel wilt hebben kan de vergoeding door de zorgverzekeraar geweigerd worden of deze kan eisen dat u de meerkosten van het gehoorapparaat zelf betaald. Het is handig dit te checken als u een duurder gehoorapparaat wilt dan u nodig hebt.

De aanschaf van een hoortoestel telt mee voor het eigen risico.

 

gehoorapparaat


Vergoeding gehoorapparaat aanvullende verzekering

Die 25% die niet door de basisverzekering gedekt wordt kan eventueel wel door een aanvullende verzekering gedekt worden.

Bij een vergelijk zorgverzekeringen kunt u zien welke zorgverzekering voor u de beste zorgverzekering is. De zorgverzekering met de beste vergoeding voor een gehoorapparaat hoeft namelijk niet de beste zorgverzekering voor uw hele zorgpakket te zijn.

De vergoeding voor een gehoorapparaat kunnen aanmerkelijk verschillen per (aanvullende) zorgverzekering. Goedkope zorgverzekeringen vergoeden vaak maar tot een laag totaalbedrag (soms maar 50 of 100 euro), bij duurdere aanvullende pakketten kan dit oplopen tot meer dan 1.000 euro.
Gratis hoortoestel

Sommige audiciens adverteren met een gratis hoortoestel. In dit geval nemen ze de eigen bijdrage van 25% op zich. Soms geldt dit aanbod voor twee gratis hoortoestellen.

Zie ook: Alle vergoedingen zorgverzekering

 


 

Samenvatting:
Hoe is de vergoeding voor een gehoorapparaat door de verzekering? Hierboven alle informatie over de vergoeding hoortoestel door de zorgverzekering en een gratis hoortoestel / gratis gehoorapparaat bij de audicien. Meestal vergoed de basisverzekering 75% van de prijs van het hoortoestel.Met een vergelijk zorgverzekeringen kunt u zien hoe de (aanvullende) dekking voor een gehoorapparaat vergoeding geregeld is.