Vergoeding sterilisatie / refertilisatie door zorgverzekering

Sterilisatie, een ingreep waarbij een man of vrouw onvruchtbaar wordt gemaakt, wordt niet gedekt door de basisverzekering van de zorgverzekering. Een sterilisatie moet u dus zelf betalen, of u moet zich daarvoor aanvullend verzekeren. Veel (maar lang niet alle) zorgverzekeraars bieden een aanvullend pakket aan waar sterilisatie deel van uitmaakt.

TIP: Wilt u exact weten welk aanvullend pakket van welke zorgverzekering een vergoeding voor sterilisatie geeft? Kijk dan in het overzicht alle met alle vergoedingen sterilisatie per zorgverzekering

U vindt hieronder op de pagina ook nog een overzicht met de vergoedingen voor refertilisatie (het ongedaan maken van een sterilisatie). Het aantal zorgverzekeringen en zorgverzekeraars dat refertilisatie vergoedt is echter heel beperkt.

Vergoeding sterilisatie

Een vergoeding voor sterilisatie wordt eigenlijk alleen gegeven in de uitgebreidere pakketten van zorgverzekeraars. Maar er zijn ook een paar zorgverzekeraars die een goede dekking geven via een goedkopere aanvullende verzekering. Maar dit zijn wel uitzonderingen. In het bovenstaand overzicht met vergoedingen voor sterilisatie kun je zien welke zorgverzekeringen dit betreft.

Veel van deze aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de sterilisatie voor 100%, maar soms is er ook sprake van een maximum vergoeding. Kijk in het bovengenoemde overzicht voor alle details en vergoedingen.

Vergoeding refertilisatie

Zoals we al schreven, voor een vergoeding bij refertilisatie komt u niet snel in aanmerking. Maar een beperkt aantal zorgverzekeringen geeft hier een vergoeding voor. Deze zorgverzekeringen kun je hieronder vinden.

TIP: Kijk hier voor een overzicht van alle zorgverzekeringen die refertilisatie vergoeden.