Vergoeding buikwandcorrectie door zorgverzekering

Het is mogelijk dat een buikwandcorrectie door de basisverzekering van de zorgverzekering vergoed wordt maar dit zijn uitzonderlijke gevallen. Er moet dan een speciale medische oorzaak zijn en de zorgverzekeraar moet vooraf zijn goedkeuring geven. Het is echter wel mogelijk om via een aanvullende verzekering in aanmerking te komen voor vergoeding van de buikwandcorrectie. Maar het aantal zorgverzekeraars met buikwandcorrectie in het aanvullend pakket is helaas maar heel beperkt.

Vergoeding buikwandcorrectie bij aanvullende zorgverzekeringen

Vaak moet er dan nog steeds sprake zijn van een medische noodzaak, maar de eisen zijn dan veel minder streng. Doe ook bij deze zorgverzekeraars voor de operatie navraag om zeker te weten dat je voor een vergoeding in aanmerking komt.

Meet weten? Deze zorgverzekeringen vergoeden een buikwandcorrectie

Het gaat bij deze verzekeringen om een volledige vergoeding voor buikwandcorrectie, maar altijd wel met een medische noodzaak. U moet dus doorverwezen zijn door de dokter of specialist en eerst met de zorgverzekeraar overleggen of u in aanmerken komt voor een vergoeding voor buikwandcorrectie via de zorgverzekering. Het verschil met de dekking bij de basisverzekering is dat u bij een relevante aanvullende verzekering eerder deze toestemming zal krijgen. De eisen voor een medische noodzaak worden minder hoog gesteld als u aanvullend voor een buikwandcorrectie bent verzekerd.

De buikwandcorrectie telt mee voor het eigen risico van de zorgverzekering.

Wat is een buikwandcorrectie?

Bij een buikwandcorrectie wordt overbodig vet en huid operatief weggehaald. Dit gebeurt door eerst de huid naar beneden strak te trekken en dan het overtollig deel te verwijderen.

De kosten van een buikwandcorrectie bedragen zo’n 5.000 euro.