Buikwandcorrectie vergoeding door zorgverzekering

Vergoedt de zorgverzekering de kosten voor een buikwandcorrectie? Hier alle informatie.


 

Wat is de buikwandcorrectie vergoeding door de zorgverzekering?
Het is mogelijk dat een buikwandcorrectie door de basisverzekering van de zorgverzekering vergoed wordt maar dit zijn uitzonderlijke gevallen.

 

Wanneer krijgt u een vergoeding zorgverzekering?
Er moet voor een vergoeding buikwandcorrectie door de basisverzekering een speciale medische oorzaak zijn en de zorgverzekeraar moet vooraf zijn goedkeuring geven.

Het is echter wel mogelijk om via een aanvullende verzekering in aanmerking te komen voor vergoeding van de buikwandcorrectie. Maar het aantal zorgverzekeraars met buikwandcorrectie in het aanvullend pakket is helaas maar heel beperkt.

 


 

Vergoeding buikwandcorrectie aanvullende zorgverzekering

Vaak moet er bij vergoeding buikwandcorrectie door een aanvullende verzekering nog steeds sprake zijn van een medische noodzaak, maar de eisen zijn dan wel een stuk minder streng.

Bent u aanvullend verzekerd voor buikwandcorrectie dan is het daarom belangrijk om voor u de afspraak voor buikwandcorrectie maakt eerst even te bellen met de servicedesk van uw zorgverzekering. Alleen dan weet u zeker dat u voor een vergoeding buikwandcorrectie in aanmerking komt.

 

Tip: Doe een onafhankelijk zorgverzekering vergelijk en binnen 5 minuten weet u wat voor u de beste en goedkoopste zorgverzekering is.

 

Het gaat bij deze verzekeringen om een volledige vergoeding voor buikwandcorrectie, maar altijd wel met een medische noodzaak. U moet dus doorverwezen zijn door de dokter of specialist en eerst met de zorgverzekeraar overleggen of u in aanmerken komt voor een vergoeding voor buikwandcorrectie via de zorgverzekering.

Het verschil met de dekking bij de basisverzekering is dat u bij een relevante aanvullende verzekering eerder deze toestemming zal krijgen. De eisen voor een medische noodzaak worden minder hoog gesteld als u aanvullend voor een buikwandcorrectie bent verzekerd.

De buikwandcorrectie telt mee voor het eigen risico van de zorgverzekering.

 


 

Wat is een buikwandcorrectie?

Bij een buikwandcorrectie wordt overbodig vet en huid operatief weggehaald. Dit gebeurt door eerst de huid naar beneden strak te trekken en dan het overtollig deel te verwijderen.

Wat kost een buikwandcorrectie?
De kosten van een buikwandcorrectie bedragen zo’n 5.000 euro.

 


 

Zie ook:

Samenvatting:
Een vergoeding buikwandcorrectie krijgt u slechts in enkele gevallen via de basisverzekering. Het gaat daarbij altijd om medische redenen. Ook een buikwandcorrectie vergoeding door de aanvullende verzekering betreft normaal gesproken alleen buikwandcorrecties met een medische reden. Kijk bovenaan voor een overzicht buikwandcorrectie vergoeding per zorgverzekering.