Vergoeding ooglidcorrectie zorgverzekering

Vanaf 2017 zit een ooglidcorrectie onder bepaalde voorwaarden in de basisverzekering van de zorgverzekering. Hiervoor hoeft u zich dus niet aanvullend te verzekeren.

Wanneer vergoedt de basisverzekering een ooglidcorrectie?

Het betreft verlamde of verslapte bovenoogleden die minimaal een millimeter over het centrum van de pupil hangen.

De kosten van een behandeling bedragen ruim 1.000 euro. Tot 2017 moest de patient zelf deze kosten betalen tenzij de verlamming of verslapping al sinds de geboorte aanwezig was. Deze regel is nu dus behoorlijk versoepeld.

Aanvullende verzekeringen voor andere ooglidcorrecties

Voor andere ooglidcorrecties dient u wel aanvullend verzekerd te zijn om een vergoeding van uw zorgverzekeraar te krijgen. Zorgverzekeraars met een vergoeding voor bovenooglidcorrectie zijn onder andere Univé, United Consumers, VGZ en ASR.

TIP: Kijk in het overzicht van vergoedingen voor een ooglidcorrectie wat iedere zorgverzekering dit jaar op dit gebied vergoedt.

Samenvatting:
Hierboven vind u informatie over de vergoeding van ooglidcorrecties door de zorgverzekering. Het betreft zowel de vergoeding door de basisverzekering als vergoedingen voor ooglidcorrecties via de aanvullende verzekering. Via de link hier boven kunt u zien welke aanvullende verzekeringen van welke zorgverzekeraars een ooglidcorrectie vergoeden en hoe hoog de vergoeding is.